Nu melder en udfordrer sig på banen til formandsposten i Dansk Folkeparti: Merete Dea Larsen.

Hun mener, at hun er bedre end Morten Messerschmidt og kan samle partiet efter hårde magtkampe. Samtidig mener hun, at spørgsmålet om Inger Støjberg fylder »alt for meget«, og at partiet ikke må ende i »overbud« om udlændingepolitik. Det skriver Berlingske.

Udmeldingen kommer efter, at Kristian Thulesen Dahl har kastet håndklædet i ringen efter flere års krise i partiet. En krise, der kulminerende med et elendigt kommunalvalg i november måned.

Formandsopgøret i Dansk Folkeparti er en gyser med mange ubekendte. Inger Støjberg er mange DF'eres foretrukne kandidat, men hun er ikke medlem af partiet og bliver måske også dømt i den igangværende rigsretssag, hvor der falder dom inden jul. Inger Støjberg har heller ikke meldt ud, om det er noget, hun har lyst til.

Morten Messerschmidt.
Morten Messerschmidt. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Den nuværende næstformand i Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt har til gengæld meldt sig på banen i parløb med Peter Kofod. Også Messerschmidt har en retssag hængende over hovedet - nemlig ankesagen i den såkaldte Meld og Feld-sag, hvor han blev dømt for uberettiget udbetalinger af EU-midler i byretten i sommer. Nu melder Merete Dea Larsen så sit kandidatur.

43-årige Merete Dea Larsen er medlem af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse og har flere gange været suppleant i Folketinget, men hun blev først valgt ind ved folketingsvalget i 2015, hvor hun fik over 3.500 personlige stemmer.

I 2019 opnåede hun ikke valg. Hele partiet fik iøvrigt en vælgerlussing ved valget.

Hun har været medlem af byrådet i Roskilde siden 2006, og ved det netop overståede kommunalvalg opnåede hun sjetteflest stemmer i domkirkebyen.

Merete Dea Larsen ser det ifølge Berlingske som sin vigtigste rolle at samle partiet efter flere års magtkampe.

»Det er afgørende, at vi får samling – at alle gode kræfter arbejder sammen om et fælles mål. For så er jeg ret sikker på, at vi kan rejse os igen,« lyder det i Berlingske:

»Jeg har ikke siddet på Christiansborg det seneste lange stykke tid, og jeg tror, det er godt at få en person ind, som ikke har været en del af de åbenlyse uenigheder, der har været.«

Dansk Folkeparti skal vælge ny formand ved et ekstraordinært årsmøde 3. januar.