Mens det umiddelbart ser ud til, at prisen på energi har stoppet sin himmelflugt, forholder det sig anderledes for varmeregningerne.

De vil nemlig i den indeværende sæson fortsat ligge på et betydeligt højere niveau, end før krigen i Ukraine begyndte.

Det viser en ny analyse, skriver Finans Danmark og DI Byggeri i en pressemeddelelse.

Det betyder, at omkring halvdelen af de danske husejere – hvilket svarer til lidt mere end 800.000 familier – fortsat 'bør ruste sig mod høje energipriser', lyder det.

Årsagen til det er, at de varmer deres huse op med en dyr varmekilde som gas, olie, elpaneler eller elvarme.

Derudover bor mange også i huse, der er 'relativt dårligt isoleret':

»Energipriserne er faldet betydeligt fra det toppunkt, vi så i sensommeren. De er dog fortsat langt højere, end vi har været vant til, og vi skal nok vænne os til større udsving og højere priser den kommende tid, end vi tidligere har været vant til,« fortæller Ane Arnth Jensen, der er viceadministrerende direktør i Finans Danmark.

Hun forklarer videre, at der for tiden hersker stor usikkerhed om de kommende års energipriser:

»Vi bør altså ruste os til, at energi kan være dyr. Når vi samtidig husker klimakrisen, er det altså vigtigere end nogensinde, at vi sparer på energien, hvor vi kan – især den energi, der kommer fra fossile energikilder,« siger Ane Arnth Jensen.

Direktøren i DI Byggeri, Anders Stouge, råder derfor til, at danske husejere får 'gået deres hus efter med både energibesparelser og energirenoveringer for øje', så varmen 'ikke bare fosser ud'.

»Det er fortsat en alvorlig situation, vi står i, og vi er nødt til at gøre noget – både som boligejere hver især og som samfund,« siger han.