»Jeg er dybt berørt af historien og meget ked af det, for det har naturligvis aldrig været min intention.«

Sådan skriver formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, på sin Facebook, efter flere medier torsdag aften har skrevet, at hun har indkaldt til hastemøde fredag morgen, fordi flere unge mænd anklager hende for krænkende adfærd.

»Konkret har personerne oplevet uønsket fysisk berøring - eksempelvis at jeg har haft min hånd for længe på deres ryg, når jeg har givet dem et kram, at jeg har taget dem på numsen og har danset for tæt på dem - eller at jeg på anden måde har opført mig upassende i sociale sammenhænge. Det er ikke alle, der føler sig krænket, men de har alle følt, at deres grænser er blevet overtrådt,« forklarer hun og fortsætter.

»Det er vigtigt for mig at sige følgende: Jeg mener, at det i udgangspunktet altid er den krænkede, der definerer, hvornår man er gået over stregen. Derfor vil jeg også gerne give en uforbeholden undskyldning til de personer, der har oplevet, at jeg har opført mig upassende. Undskyld!«

I opslaget fortæller hun videre, at hun har haft meget at tænke over det seneste døgn, siden hun blev forelagt historien, og hun erkender, at hun har udvist upassende adfærdig.

»Jeg har handlet uprofessionelt som leder. Og jeg har slet ikke været bevidst om min egen position og den magt, som naturligt følger med.«

Hun slår fast, at det er en adfærd, som skal ændres med det samme, og hun kalder det pinligt, at hun ikke har levet op til ansvar og kodeks, som FH i fællesskab har vedtaget.

Mødet i FH finder sted fredag klokken syv.