Nordjyske Medier står i 2020 overfor en større sparerunde. Og som konsekvens heraf bliver 48 stillinger nedlagt.

Heraf er 32 af stillingerne redaktionelle.

Det skriver MediaWatch, der har talt med Claus Iwersen, som er forhandlingschef hos Dansk Journalistforbund.

»Der har været forhandlet om besparelserne i 2020 siden november. I december blev der indgået en aftale om 12 frivillige fratrædelser. I dag er 18 (redaktionelle, red.) medarbejdere så blevet afskediget, og der bliver nedlagt to ledige stillinger. I alt er det altså 32 redaktionelle stillinger,« siger Claus Iwersen.

Det blev ifølge fagbladet Journalisten allerede i december varslet, at mediekoncernen i 2020 stod overfor den tredje sparerunde på 12 måneder.

I år skal der således spares i alt 40 millioner kroner - og 26 af disse skal findes på redaktionerne.

Dem har ledelsen fundet ved at nedlægge godt hver femte af de i alt 140 redaktionelle stillinger, skriver Mediawatch.

Mens nogle har sagt ja til en frivillig fratrædelse, er der for andre usikkerhed omkring selve vilkårene for opsigelserne, da der ikke er fundet en fælles løsning herfor.

Men de, der undviger sparekniven i denne omgang, kan endnu ikke ånde lettede op.

Der er nemlig allerede nu varslet yderligere besparelser i 2021. Her skal der skæres yderligere 30 millioner af udgifterne.

Koncernens direktør, Morten Vinther, har tidligere fortalt Journalisten, at de store nedskæringer skyldes fald i omsætningen.

Nordjyske Medier har leveret nyheder siden 1767 og er Danmark næstældste medievirksomhed. Koncernen udgiver dagbladet Nordjyske Stiftstidende og mange andre nyhedsmedier.