Lyt til artiklen

Selskabet Nets vil skille sig af med MitID og NemID.

Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Nets vil fremover fokusere på betalingsløsninger og ikke eID, lyder begrundelsen.

Nets' intentioner om at sælge NemID og MitID, der kaldes e-ID-løsninger, er en del af den nye strategi for Nexi Group, som Nets er en del af.

Her har Nexi Group og Nets vurderet, at det vil kræve store investeringer, og derfor bliver det nogle andre end Nets og Nexi Group, der skal føre e-ID-løsningerne videre.

I stedet vil Nexi Group fokusere på betalingsløsninger.

- Vi vil nu afsøge, om vi kan finde den rette køber, som bedre end os kan videreføre og udvikle vores e-ID-forretning, og som samtidig forstår og respekterer det ansvar overfor kunder og samfund, der følger med, siger Nets' landechef i Danmark, Torsten Hagen Jørgensen i pressemeddelelsen.

- Vi er meget opmærksomme på den vigtige rolle, som NemID og MitID spiller i det danske samfund, og vi vil naturligvis kun sælge til en køber, der lever op til de kvalitetsforventninger og de sikkerhedsmæssige krav, som den danske stat med rette stiller til en leverandør at en national digital infrastruktur.

Processen med at finde en køber til e-ID-løsningerne forventes først at blive afsluttet, efter at NemID er udfaset i Danmark, skriver Nets.