Lyt til artiklen

Der er spottet uautoriseret droneaktivitet ved det danske olie- og gasfelt, Halfdan B.

Det skriver Ekstra Bladet og energiselskabet TotalEnergies bekræfter det ligeledes til B.T.

»Vi kan bekræfte, at der har været observationer af uautoriseret droneaktivitet omkring Halfdan B olie- og gasfeltet i Nordsøen den 28. september,« oplyser TotalEnergies.

»Vi har taget de nødvendige skridt i henhold til vores sikkerhedsprocedurer og beredskabet. Vi er med myndighederne,« oplyser selskabet, som på nuværende tidspunkt ikke kan give flere informationer og dermed heller ikke komme nærmere hvilke myndigheder eller type drone.

Den uautoriserede aktivitet skete onsdag – altså dagen efter, at man opdagede gaslækagen i Østersøen.

Halfdan B-feltet ligger 210 kilometer vest for Esbjerg.

Rigspolitiet oplyser til TV 2, at Syd- og Sønderjyllands Politi onsdag eftermiddag modtog en henvendelse om, at nogle ansatte på boreplatformen Halfdan Bravo tidligere på dagen havde observeret en drone i nærheden af boreplatformen.

'Politiet undersøger hændelsen og kan på nuværende tidspunkt ikke komme med yderligere oplysninger,' lyder det kortfattet i en mail fra rigspolitiet.

Den norske olie- og energiminister Assland sagde onsdag til NTB, at beredskabet på den norske kontinentalsokkel skærpes.

Norske myndigheder har ligeledes også observeret mystisk droneaktivitet.

»Ud fra meldingerne ser det ud til, at det er forskellige droner, der er blevet observeret. Politiet har fået forskellige beskrivelser. Vi følger op og verificerer den information,« lød fra sektionsleder i Norges Sydvest politikreds, Amund Preede Revheim til NRK.