De danske rejseselskaber er kommet på overarbejde, efter det tirsdag kom frem, at man i Østrig overvejer at indføre ti dages karantænekrav for rejsende fra Danmark.

Det gælder blandt andet hos rejsebureauet Skilink, der arrangerer skirejser til Østrig.

»Hvis de indfører det, så vil det påvirke os meget. Det er klart, at det er et slag tilbage for os, og vi kan selvfølgelig ikke gennemføre rejser til et land, hvor gæsterne skal sidde låst inde på deres hotelværelse,« lyder det fra bureauets direktør, Toke Hyldgaard.

Endnu er de nye tiltag ikke meldt ud fra de østrigske myndigheder, men skal man tro landets medier, så er det kun et spørgsmål om tid.

Flere østrigske medier mener at vide, at der vil komme en officiel udmelding i løbet af onsdagen.

Forventningen er, at danskere fra fredag vil skulle gå i ti dages karantæne ved indrejse i landet.

»Bliver det en realitet, så tilbyder vi vores gæster, at de kan ombooke deres rejser til eksempelvis Frankrig eller Italien. Alternativt kan de rejse afsted senere på sæsonen eller få refunderet deres penge,« fortsætter Toke Hyldgaard.

»Men det er klart, at det er lige i nytårsugen, hvor det gør absolut mest ondt for os.«

Det vides ikke, hvor lang tid karantænekravene for danskere vil gælde. Derfor kan Toke Hyldgaard heller ikke svare på, hvor mange rejsende det vil komme til at påvirke.

Helt generelt oplever man dog hos Skilink, at folk har en stor iver efter at komme afsted.

»Vi oplever, at langt de fleste prioriterer noget andet. Formentlig fordi de heller ikke var afsted sidste år. Og vi har masser af andre muligheder til dem,« siger han.

Årsagen til de nye rejserestriktioner er udbredelsen af omikronvarianten i Danmark. Også Norge, Holland og Storbritannien bliver ramt af de nye karantæneregler, erfarer de tre medier.