Lyt til artiklen

Elise Graff talte sidst med sin 13-årige datter, Annabell Liva Graff, torsdag. Umiddelbart var der i samtalen ikke tegn på, at noget var anderledes. Men samme aften forsvandt datteren sammen med den fem år ældre Anders Henrik Lynge.

Nu sidder Elise Graff bekymret tilbage med en masse spørgsmål. For hvor er datteren? Og hvordan har hun det?

Annabell Liva Graff bor til daglig på bostedet Juulskov Huset i Nyborg. Det er på dette bosted, at de to teenagere har lært hinanden at kende.

»Annabell er psykisk skrøbelig. Og hun har fundet noget tryghed i Anders. Men hun er et barn, og han er voksen,« siger Elise Graff.

13-årige Annabell Liva Graff fra Ørbæk og 18-årige Anders Henrik Lynge forsvandt torsdag aften.
13-årige Annabell Liva Graff fra Ørbæk og 18-årige Anders Henrik Lynge forsvandt torsdag aften.
Vis mere

Ifølge Fyns Politi er der ikke noget, der tyder på, at der er sket en forbrydelse. Alligevel er Elise Graff bekymret for sin datter.

»Vi har jo faktisk ikke fået livstegn fra Annabell. Kun fra Anders. Og det kan jo godt bekymre lidt. Men jeg vælger selvfølgelig at tro på det bedste, og jeg regner med, at de er sammen,« fortæller Elise Graff.

Når hun tænker tilbage på den sidste samtale med datteren, er der særligt en ting, hun ikke kan slippe.

»Annabell ville gerne have en coronatest. Men jeg sagde, at det ikke var nødvendigt, når man ikke har symptomer. Set i bagklogskabens klare lys handlede det jo nok om, at de gerne ville rejse til udlandet,« forklarer Elise Graff og tilføjer:

»Så jeg tror, det var planlagt.«

Meget tyder da også på, at Annabell Liva Graff og Anders Henrik Lynge er rejst ud af landet. Fyns Politi formoder, at de først var i Sverige, og senest er der tegn på, at de er i Norge.

»Vi ved, at de har forsøgt at få fat i flybilletter til Grønland, da Anders har rødder der. Så måske de rejser gennem Norge for at sejle videre til Grønland,« fortæller Elise Graff.

Hun håber på, at høre fra sin datter snart, og at de to teenagere ikke har planer om at blive væk i længere tid.

Fyns Politi opfordrer folk, der har hørt eller set noget, til at ringe 114.