Der er noget på vej. Det var præcis den følelse, Frank Thøgersen gik i seng med i går. Og tidlig onsdag morgen vågnede han op til en mobil, der bimlede og bamlede.

»Endelig! Yes! Jeg kan få min familie hjem,« siger han, da B.T. onsdag morgen møder ham foran Herfølge Boldklub.

Den 8. oktober vinkede han og sønnen Malick farvel til Mint og mor Ratree. Mint var vurderet ikke-integrerbar i Danmark og skulle derfor med en uges varsel forlade landet.

Mints stedfar, Frank, har svært ved at sætte ord på nyheden om, at Mint nu skal hjem til Danmark (Foto. Nikolai Linares)
Mints stedfar, Frank, har svært ved at sætte ord på nyheden om, at Mint nu skal hjem til Danmark (Foto. Nikolai Linares)
Vis mere

Men med den nye regeringsaftale er der nu en redning på vej for Mint og de 69 andre børn, som er blevet fanget i reglerne om integrationsvurderinger.

Frank Thøgersen havde godt anet, at der var noget på vej. Så da han tirsdag aften havde puttet sin søn, satte han sig til at se TV2 News.

»Morten Østergaard og Pia Olsen Dyhr havde begge et skævt smil, så jeg tænkte, der var noget på vej,« siger Frank Thøgersen, der aldrig har været så politisk engageret som det seneste år.

Hver gang, datoen har ramt den 8., har han tænkt: Nu er der gået endnu en måned.

Og når han har talt med sin kone, Ratree, i Thailand, er samtalerne gået på, at hvis Mette Frederiksen bliver statsminister, så kan Mint komme hjem. Og hvis det bliver Lars Løkke Rasmussen, ja, så vidste han ikke rigtig, hvad de skulle stille op.

Med udsigt til en S-regering på vej endte han derfor mandag aften med at gå i seng med TV2 News kørende på mobilen og hovedtelefonerne i ørerne.

Han nåede dog at falde i søvn, før Mette Frederiksen kom ud ad døren med en aftale.

»Og da jeg så vågnede op i morges kl. seks, havde alle mulige skrevet, ringet og sendt links til mig,« siger han.

Også Ratree i Thailand havde fået tilsendt links med den gode nyhed.

»Så hun ringede jo også for at høre, hvad det betød,« siger Frank Thøgersen.

Det helt store spørgsmål er nu, hvornår?

Lige nu har Ratree en flybillet hjem den 5. august, og hun er naturligvis meget nysgerrig på, om hun så kan få sin datter med hjem.

»Det ville jo være … Så kunne vi endelig være sammen allesammen,« siger Frank Thøgersen.

Den 2. juli fylder lillebror Malick fire år. Og det bliver fjerde fødselsdag ud af fire, som familien ikke har været samlet til.

»Men det her er jo så en lidt forsinket fødselsdagsgave til ham. Han får sin mor og søster hjem,« siger Frank Thøgersen.

Lige nu glæder han sig allermest til middag, hvor Mint får den gode nyhed.

»Lige nu er hun til nogle prøver på skolen, så jeg glæder mig til at tale med hende bagefter,« siger han.