Frank Thøgersen, der er papfar til 13-årige Mint, græd af glæde, da B.T. fortalte ham, at Socialdemokratiet onsdag fremlægger et nyt lovforslag, der skal undgå sager, hvor velfungerende børn udvises af Danmark.

»Jeg ved godt, at det ikke betyder, at vi er i mål, men det betyder trods alt, at der er nogen, der… Social.. Det er vel landets største parti. Og jeg ved, at Mette Frederiksen gerne vil være børnenes statsminister, så synes jeg da, at det er fantastisk positivt, at… åhh, den skal jeg altså lige sluge Marc (B.T.s journalist, red.),« lød det fra Frank Thøgersen, inden han måtte holde en kort pause og sunde sig.

Papfaren til 13-årige Mint, som for to måneder siden fik afslag på opholdstilladelse i Danmark og måtte tage tilbage til Thailand, var tydeligvis påvirket over oplysningen om, at Socialdemokratiet nu vil fremsætte et lovforslag, som ifølge partiets integrationsordfører, Mattias Tesfaye, er »baseret på objektive og gennemsigtige kriterier, så vi klart kan sige til forældrene, at dit barn kan komme hertil, hvis du lever op til fire-fem konkrete krav«.

»Jeg tænker: endelig mand. Endelig virker det som om, at der konkret er nogen, der vil gøre noget,« sagde Frank Thøgersen til B.T. i et videointerview over telefonen.

Frank Thøgersen er helt med på, at det indtil videre 'kun' er et forslag fra Socialdemokratiet.

Men han glæder sig 'bare' over, at nogen nu foreslår noget konkret og kigger på loven, som altså har resulteret i, at hans papdatter nu sidder i Thailand mere end 8.000 km. væk.

Over for B.T. kan Mattias Tesfaye ikke med sikkerhed sige, om deres nye forslag skal være med tilbagevirkende kraft, så bl.a. Mint kan komme hjem igen.

»Generelt lovgiver vi fremadrettet. Men vi vil ikke stå i vejen for, at ministeren ser på de afgørelser, som man udefra set godt kan have svært ved at forstå, bliver taget op igen,« siger han til B.T.