Et større datalæk omfatter danske ministre, topembedsmænd, partiledere, efterretningsfolk, erhvervsledere og it-chefer blandt de over 640.000 danske Facebook-brugere, hvis data er blevet lækket.

Det skriver Version 2 torsdag.

En lækage af oplysninger fra 533 millioner Facebook-brugere blev kendt i starten af april.

Det omfatter ifølge Version 2 blandt andet telefonnumre, navne, Facebook-id, lokationer og i nogle tilfælde mailadresser.

It-sikkerhedsekspert Peter Kruse anslog i starten af april, at det omfattede over 600.000 brugere fra Danmark.

Han vurderede, at det ikke i sig selv er alvorligt for brugerne, at eksempelvis telefonnumre og adresser er blevet lækket.

Man skal dog være opmærksom på, at man i den kommende tid kan blive udsat for svindelnumre eksempelvis over sms, lød hans advarsel.

Oplysningerne er blevet lagt ud på et forum for hackere.

Version 2 har siden undersøgt, hvilke danskere der er ramt. Samtidig har netmediet lavet en database, man selv kan søge i for at se, om ens navn er nævnt i lækket.

I databasen kan man finde både Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen og Nye Borgerliges partileder, Pernille Vermund.

Der er også et resultat for skatteminister Morten Bødskov (S) og miljøminister Lea Wermelin (S).

Samtidig kan man ifølge Version 2 finde topembedsmænd, ansatte i Forsvarets Efterretningstjeneste, direktører og it-chefer for danske virksomheder i lækket.

Datatilsynet kalder datalækket for »alvorligt« og følger sagen tæt.

»Samarbejdet i EU er skruet sådan sammen, at det er vores irske kollegaer, som har ansvaret for den europæiske kontakt til Facebook. Og de er i fuld gang med at undersøge, hvad der er foregået,« skriver kontorchefen for Datatilsynets digitale enhed, Anders Aagaard, til Version 2.

/ritzau/