Det skal være slut med, at hvem som helst kan arbejde på de sikrede institutioner, mener minister.

I dag er der praktisk talt ingen uddannelseskrav til medarbejderne på landets sikrede institutioner.

Men det skal der ændres på.

Sådan lyder det fra socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), som lægger op til omfattende lovændringer på området ifølge Politiken.

- Der skal være nogle fuldstændig krystalklare uddannelses- og sammensætningskrav til, hvordan vi kører de sociale tilbud. Det duer ikke, sådan som det er i dag, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til avisen.

Hun nu vil igangsætte et arbejde, som skal føre til konkrete standarder for, hvem der kan arbejde på institutionerne, som tager hånd om nogle af de mest udsatte borgere.

Politiken har den seneste uge afdækket, hvordan vikarer på institutionen Bakkegården i Nykøbing Sjælland i sommer smuglede stoffer i pilleform, hash og mobiltelefoner ind til unge varetægtsfængslede drenge på under 18 år.

Ud over det indtog vikarerne også selv stofferne og hjalp de indsatte unge med at betale af på deres gæld til folk uden for den sikrede institution.

Ifølge flere eksperter og Socialpædagogernes Landsforbund, som Politiken har talt med i forbindelse med sagen på Bakkegården, er det problematisk, at der ikke stilles krav til personalets uddannelsesbaggrund på institutionerne.

- Det er et svigt. Politisk burde der blive stillet krav til personalesammensætningen, sagde formanden for Socialpædagogernes Landsforbund, Benny Andersen, til mediet tidligere på ugen.

- Indtil da burde vikarbureauerne stille krav til deres medarbejdere, så de er garanter for, at det er fagligt kvalificerede vikarer, der kommer ud, tilføjede han.

Desuden kaldte Benny Andersen det "skørt, at vikarerne på de sikrede institutioner kan være eksdørmænd eller komme direkte fra gaden.

/ritzau/