Cirka ti procent af de administrative medarbejdere i Odense Kommune skal fyres for at finde 60 millioner.

Mindst 100 administrative medarbejdere skal fyres i Odense Kommune.

Det står klart, efter at økonomiudvalget i kommunen onsdag har truffet beslutningen efter forslag fra borgmester Peter Rahbæk Juel (S). Det oplyser kommunen.

Antallet af medarbejdere svarer til cirka ti procent af kommunens administration. Fyringerne skal give 60 millioner kroner.

Beslutningen om at fyre er et af flere tiltag, som økonomiudvalget med den socialdemokratiske borgmester og tre rådmænd fra henholdsvis Venstre, De Radikale og Konservative har truffet.

Tiltagene skal sikre, at kommunen kan finde tilstrækkeligt med penge til velfærd som vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem.

Kommunen vil samlet finde 200 millioner kroner ekstra til den nære velfærd i 2020. Det sker ifølge kommunen ved at skære ind til benet på områder som administration, kultur og byudvikling.

Foruden fyringerne nedsættes en taskforce, som i foråret skal undersøge, hvor stort et problem kommunen står overfor med flere børn og ældre. Den skal samtidige pege på løsninger.

Taskforcen skal efter planen rapportere til byrådet inden sommerferien, så arbejdet kan blive en del af budgettet for 2020, som skal vedtages i efteråret.

Venstre-rådmand Jane Jegind har tidligere udtrykt skepsis over for forslaget om at fyre 100 i administrationen.

- Jeg er helt med på, at vi kan og skal kunne effektivisere. Men det lyder så popsmart, at vi bare kan spare på administrationen, har hun udtalt ifølge det regionale medie fyens.dk.

Men hun endte altså alligevel med at acceptere beslutningen.

Den socialdemokratiske borgmester Peter Rahbæk Juel lægger heller ikke skjul på, at det vil kunne mærkes, når man skærer en stor del af administrationen.

- Alle medarbejdere, der går på arbejde i Odense Kommune, skaber en værdi - også dem, som arbejder administrativt. Så et kommer også til at kunne mærkes.

- Men vi er i den situation, at der kommer markant flere ældre og flere børn, som får brug for kommunens hjælp. Gør vi ikke noget, bliver velfærden simpelthen udvandet. Vi er tvunget til at handle, hvis vi vil bevare det velfærdssamfund, vi har i dag, siger han til Ritzau.

Peter Rahbæk Juel oplyser, at de administrative medarbejdere, der direkte arbejder med at få ledige i arbejde, dog ikke vil blive ramt af fyringerne. Det samme gælder de ansatte, som ifølge borgmesteren "sidder direkte i velfærden".

Det er endnu ikke besluttet, hvornår fyringerne skal ske.

/ritzau/