Storslået michelin-kok tager fra København til sin østjydske hjemstavn for at lave en storslået gastronomisk menu. Men kun for en enkelt aften.
Det er den unge chefkok Rasmus Munk, der styrer det utraditionelle og politiske køkken på den københavnske restaurant Alchemist, der er tale om.
En restaurant, som skiller sig ud fra alle andre restauranter i Danmark. Den fik som den første i Danmark nemlig to michelin-stjerner på én gang, og en menu koster den nette sum af 3.600 kroner - og dertil kommer vinmenuen til minimum 1.500.
Og da Alchemist i august sidste år flyttede lokaler, var der på fire minutter udsolgt og 6.500 mennesker på venteliste til et bord. Det skriver Randers Amtsavis.
Så Rasmus Munk er altså ikke en helt almindelig kok, og nu skal han også lave mad til østjyderne. Nærmere bestemt i Læsten, som ligger et lille stykke væk fra Rasmus Munks egentlige fødeby, Randers.
En-aftens-arrangemetet finder sted søndag den 4. oktober ved vinproducenten Cold Hand Winery, og der er kun 60 pladser.
Den famøse michelin-kok får dog selskab af fem andre kokke, der også skal kokkerere til den særlige aften. Alle er østjyske, lokale kokke. Og blandt dem er en særlig kending for Rasmus Munk.
Nemlig hans gamle læremester, Martin Knudsen.
Siden den unge Rasmus Munk blev færdiguddannet kok i 2011, er det gået stærkt. I 2019 blev hans restaurant, altså Alchemist, kåret som Danmarks bedste, og i december kom den af Magasinet Forbes' på listen over verdens ti bedste restauranter.