Den Michelin-anerkendte restaurant Brace er gået konkurs.

Det bekræfter ejerne over for Børsen.

»Vi har forsøgt vores bedste for at lykkes og har opbrugt vores private opsparinger, men covid tog hårdere på os, end vi kunne holde til,« lyder det fra Ursula Waltemath og kok Nicola Fanetti, der tidligere har været på anerkendte Era Ora:

»Vi har dog sørget for, at ingen af vores leverandører bliver påvirket.«

Ifølge kurator Nicolai Dyhr har en gæld på næsten to millioner kroner gjort det af med restauranten.

Maden har der dog ikke været noget i vejen med.

Brace havde eksempelvis en såkaldt grøn Michelinstjerne, der er en belønning for at kunne kombinere gastronomi og bæredygtighed.

Og hos B.T.s søstermedie Berlingske var madanmelder Søren Frank tilbage i 2017 særdeles begejstret for det, han fik serveret på den nyåbnede restaurant – og honorerede med fem ud af seks stjerner.

»Vi befinder os nøjagtig mellem fire og fem stjerner og vælger denne gang at runde op for at belønne lysten til at gå nye veje og det gode vinarbejde,« lød konklusionen dengang.

På Braces hjemmeside og sociale medier fremgår intet om konkursen. 

Her står det dog, at restauranten for tiden er lukket. Og seneste besked fra midt i juli lyder om den dengang forestående sommerferielukning:

»I stedet for at holde to ugers pause, lukker vi restauranten lidt længere. Dette er en del af vores større plan om at udvikle restauranten, så den står klar og har kapacitet til Bracee 2.0 efter sommerferien.«

Sådan er det altså ikke gået.

Ejerne fortæller dog til Børsen, at man arbejder på at kunne drive restauranten videre i en ny form efter konkursen.