Lyt til artiklen

»Det var mit ansvar, og jeg er ulykkelig over, at de har haft en oplevelse af et seksualiseret miljø. Jeg mener ikke, det har været seksualiseret.«

Sådan lyder det fra tidligere chefdirigent for DR Pigekoret og pigekoret på Sankt Annæ Gymnasium i Valby, Michael Bojesen, i DR2-programmet Deadline fredag aften.

Den skandaleramte, danske operachef har igennem længere tid befundet sig i spotlyset på grund af sager om seksuelle krænkelser over for mindreårige sangere i både DR Pigekoret samt i pigekoret på Sankt Annæ Gymnasium, hvor Michael Bojesen tidligere har været ansat.

Han blev senere ansat som direktør for Malmø Opera, hvor hans kontrakt i april 2022 blev ophævet.

Årsagen var, at man ikke længere havde tillid til ham, lød det fra Per-Martin Svensson, formand for Malmø Operas bestyrelse.

Han var tirsdag til et møde i publicistklubben, hvor han kritiserede mediernes dækning af sagerne.

»Der har været en stor problematik i den måde, historien er fremlagt,« siger han og uddyber, at han mener, der er bragt faktuelle fejl i beskrivelsen af de advokatundersøgelser, der er lavet på baggrund af hans tid i DR Pigekoret.

Han mener, at der er to sider af sagen, og man vil ikke lytte til den side, han står på. Han mener ikke, han har fået en fair behandling.

Under programmet fremlægges der en række eksempler på Michael Bojesens upassende adfærd – blandt andet at han har klædt om sammen med pigerne i DR Pigekoret –  som tidligere har været fremme i medierne. Til eksemplerne siger han, at de enten ikke er sande eller delvist ikke er sande.

Han afviser også at have skrevet seksualiserede beskeder til piger i koret.

»Ingen siger, at jeg har rørt ved dem. Jeg har ikke fysisk krænket nogen,« lyder det til sidst i interviewet.

I B.T.s sladder-magasin 'Det, vi taler om' tidligere fredag diskuterede panelet netop Michael Bojesen og sagerne: