En tidligere PET-ansat har trukket sin tilståelse tilbage i forbindelse med Ahmed Samsam-sagen.

Det skriver Politiken og sidenhen DR Nyheder.

Det drejer sig om en 63-årig medarbejder, der angiveligt har været anklaget for - og senere tilstået - at have lækket informationer til pressen.

Over for Politiken bekræfter Anklagemyndigheden oplysningerne:

»Den sigtedes forsvarer har meddelt Anklagemyndigheden, at sagen ikke længere kan fremmes som tilståelsessag (...) Anklagemyndigheden har derfor tilbagekaldt sagen fra retten med henblik på overvejelse af tiltalespørgsmålet. Anklagemyndigheden kan derfor ikke på nuværende tidspunkt oplyse yderligere om sagens videre forløb,« lyder det i en skriftlig udtalelse.

Medierne skriver videre, at den 63-åriges forsvarer angiveligt skulle have meddelt, at de vil have en række dokumenter fremlagt under retssagen og vil indkalde vidner.

Ahmed Samsam-sagen begyndte i 2020, da Berlingske afslørede, at Samsam fik løn af og arbejdede for PET og FE under rejser til Syrien.

Ahmed Samsam er sidenhen blevet fængslet i Spanien med en terrordom som bagtæppe og sidder nu i Enner Mark Fængsel ved Horsens og afsoner den otteårige dom.

Ifølge Politiken og DR Nyheder var den 63-årige tidligere PET-medarbejder kildefører for Ahmed Samsam.

Ifølge Politiken mener den 63-årige, at PET og FE har svigtet Ahmed Samsam ved ikke at komme ham til undsætning i forbindelse med dommen fra Spanien. Den spanske domstol fik angiveligt ikke at vide af de danske myndigheder, at Samsam var agent fra 2012 til 2015, som han påstår.

Ahmed Samsam har anlagt en civil sag for at få PET og FE til at anerkende deres samarbejde med ham.

Sagen indledes 24. august, og advokat Erbil Kaya har indkaldt en række mediechefer og Samsams tidligere advokat som vidner.

Men han har fået afslag på sit ønske om at stille spørgsmål til Lars Findsen, den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, og til Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen.