Manipulerende sprogbrug, faglig umyndiggørelse og sexistiske bemærkninger.

Det er blot nogle af de ting, der er blevet en fast del af arbejdsmiljøet på Kunstmuseet Arken. Sådan lyder det i hvert fald i et klagebrev, som 20 anonyme medarbejdere netop har indsendt til direktionen.

Det skriver Jyllands-Posten, der bragte historien først.

I klagebrevet, som er sendt af medarbejdere, der hver især repræsenterer forskellige arbejdsfunktioner, beretter de ansatte om, at de oplever et dårligt arbejdsmiljø på kunstmuseet, og derfor vil de nu have, at bestyrelsen griber ind.

Jyllands-Posten har været i besiddelse af klagebrevet, og her lyder det blandt andet, at medarbejderne har oplevet alt fra »direkte trusler og indirekte trusler«, »manipulerende sprogbrug«, »straffende adfærd ved uenigheder«, »jokes om fyringer og sygdom« samt »en generel ligegyldighed over stress«.

Det fremgår desuden, at medarbejderne ikke har valgt at stå frem med navn, idet de frygter konsekvenserne i forbindelse med håndteringen af sagen.

Christian Gether, der er direktør på Kunstmuseet Arken, udtaler i en pressemeddelelse, at de tager medarbejderkritikken alvorligt.

»Jeg ser med stor alvor på klagen, som jeg har modtaget fra 20 anonyme medarbejdere over en navgiven leder, fordi Arken altid har haft som mål at være en arbejdsplads, hvor medarbejdere føler sig trygge, respekteret og er i besiddelse af arbejdsglæde,« udtaler Arkens direktør Christian Gether.

Herudover påpeger han, at kunstmuseet arbejder på at nedsætte en arbejdsgruppe og indhente ekstern uvildig ekspertise til at løse konflikterne.

Arken blev etableret tilbage i 1996, og var i 2020 det sjette mest besøgte museum.