Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Kunne du godt tænke dig at blive gift – men har du samtidig ikke lyst til de store formelle fejringer og den planlægning, der følger med? I så fald er du ikke den eneste.

For hos Vor Frue Kirke i Aalborg er der massiv interesse for de såkaldte drop-in bryllupper.

Du booker en dato, mødes med præsten en halv time inden vielsen og siger efterfølgende ja til din udkårne.

»Vi oplever, at det er voldsomt populært. Det er jo ikke, fordi det afviger så meget for et klassisk bryllup. Men det er mere uformelt,« siger Sophie Nordentoft, der er præst i kirken, og fortsætter:

Sognepræst Sophie Nordentoft forestår drop in-bryllupper i Vor Frue Kirke i Aalborg i juni sidste år.
Sognepræst Sophie Nordentoft forestår drop in-bryllupper i Vor Frue Kirke i Aalborg i juni sidste år. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Der er ingen lange taler, det er mindre formelt, ikke de store forventninger, og der er ikke 100 gæster. Og så holder der ikke nødvendigvis en hvid limousine ude foran.«

B.T. fanger hende i en pause mellem to vielser og taler med hende i ti minutter. Efterfølgende må hun tilbage til den populære vielsesform.

»Vi har været nødt til at sætte flere datoer ind i august, og det boomer virkelig. Jeg tror faktisk, vi er nødt til at sætte endnu flere datoer ind, for de er allerede fyldt op.«

»Jeg tror bare, vi har ramt noget, der passer til tiden. Folk vil som sådan gerne i kirke, men det skal twistet lidt. Det har den samme ramme, men det er mere tilgængeligt. Hvis du har lyst til at blive viet en onsdag i cowboybukser, så kan du det,« siger Sophie Nordentoft.

Initiativet har eksisteret i tre år i Aalborg. Dog ikke med den interesse, der er nu, hvorfor man heller ikke kan imødekomme alle.

»I så fald prøver vi at omdirigere, så det passer. Ellers plejer vi også at sige, at man kan ringe til sin egen sognekirke. Så det er ikke helt umuligt.«

Fredag er Sophie Nordentoft den eneste præst, der er på arbejde.

På sådan en dag kan hun nå at vie op til syv par. Andre gange er de to, og så kan 15 par give deres 'ja'.

»Jeg bliver bare en glad præst. Det løfter mig. Det smitter af på mig med al den kærlighed, og der er udelukkende god stemning. Og så bliver jeg ligesom i humøret til det næste par,« lyder det grinende fra Sophie Nordentoft til slut.