Spørger man Mads Christensen, giver han ikke meget for danskernes bæredygtige og miljøvenlige vaner. Selv føler han 'varmt pis sive ned' af sin ryg, når han sparer på strømmen, som mange andre danskere.

Men det skyldes ikke, at hele Danmarks blærerøv ikke ønsker at være en moralsk og grøn forbruger. I et debatindlæg i Jyllands-Posten forklarer Mads Christensen, at han selv slukker for vandet og elektriciteten, når han ikke bruger den - og også elsker en god salat.

Problemet ligger i, at den grønne bølge for mange er ét stort hyklerisk projekt.

'NU vender vi endegyldigt overforbruget ryggen, og vi er alle godt i gang med at blive flexitarer, vegetarer eller endnu bedre militante veganere (...) og dog ryger der stadigt mere og stadigt billigere kød igennem landets kasseapparater.' skriver den selverklærede 'mediefidus'.

For danskernes grønne engagement viser gode intentioner, men bliver langt fra fulgt op med handling. Også antallet af flyrejser er ifølge Mads Christensen stigende, selvom det burde være omvendt.

Men Mads Christensen erkender, at det handler om at starte i det små. Når alt kommer til alt, er det heller ikke i danskernes hykleri, at hunden er begravet.

Det er Netflix, Spotify, Apple, Facebook og Google, som er de egentlige syndere. Og med god grund.

For mens danskerne omlægger deres vaner til mere bæredygtige alternativer, inviterer Danmark datacentre og servercentre til Viborg, Aabenraa og Fredericia.

Datacentre, som vil stå for en tredjedel af Danmarks samlede elforbrug. Det vurderes at Apples datacenter alene vil sluge strøm svarende til 175.000 familier.

Grøn strøm, som de udenlandske giganter køber til billige priser.

Mens produktionen af den grønne strøm stadig vokser, vil det i fremtiden blive nødvendigt af dække behovet ind med importeret strøm, skriver Tv2 Fyn.

Mads Christensen angriber også, at de internationalle mastodonter desuden også omgår skattebetaling og langt fra vil levere det antal arbejdspladser, som man i første omgang håbede.

Alt i alt er budskabet, at den enkelte dansker skal spare og slukke, mens datacentrene grådigt sluger den grønne energi.

Med det in mente kalder han det for en omgang pis. 'Grønt pis'.