Madanmelder Søren Frank har før gæstet restaurant Koan. Her stod menuen på tofu, kaviar og tørrede jordbær
Restaurant Koan i København modtog mandag aften to michelinstjerner ved Michelinguidens uddeling. Koan havde ingen stjerner før uddelingen.
Restauranten med beliggenhed på Langelinie på Østerbro var i forvejen udset som en mulig kandidat til mindst én af de eftertragtede stjerner.
At restauranten sprang direkte fra nul til to stjerner er dog særligt imponerende, fordi restauranten først slog dørene op på Langelinie den 4. april, mener madanmelder og mad- og vinredaktør på Berlingske Søren Frank.
- Det er ret vildt. Det er sjældent, det sker. Det er specielt vildt, fordi det kun er to måneder siden, at restauranten åbnede, siger han.
Han hæfter sig ved, at køkkenchef og indehaver af restauranten Kristian Baumann med sine serveringer "bidrager med noget nyt og har noget på hjerte".
- Han leger med de koreanske krydderier og grundsmage i nye teksturer. Det giver en oplevelse, som jeg i hvert fald ikke har haft før. Det er til trods for, at jeg har været madanmelder i mere end 25 år, siger han.
Da madanmelderen besøgte Koan tidligere på året, var han så imponeret, at han i sin anmeldelse gav restauranten seks ud af seks stjerner.
- Jeg husker blandt andet en ret med tofu, som jeg normalt hader, der af en eller grund smagte utrolig godt. Tofuen blev serveret sammen med tørrede jordbær og kaviar.
Han fortæller, at netop denne ret er nomineret til Årets Ret. Det er en kåring, som Danske Madanmeldere årligt giver de bedste retter.
/ritzau/