Nu skulle udsigten til, at man igen kan hoppe i bassinet i Frederiksberg Svømmehal være lige om hjørnet.

For selvom datoen ikke er fastsat endnu, skriver Frederiksberg Kommune, at svømmehallen fra 1934 genåbner til juni.

»Vi har i denne uge fået overdraget nøglerne til Frederiksberg Svømmehal, og alle gennemgribende renoveringsarbejder er nu vel overstået,« skriver kommunen på sin Facebook-side.

I maj 2020 lukkede svømmehallen, da der var akut behov for at renovere stedet.

Svømmehallens gamle mosaikker af Vilhelm Lundstrøm fra perioden 1933 til 1937 er blevet restaureret af en konservator, der har fået dem til at fremstå med fornyet farver.
Svømmehallens gamle mosaikker af Vilhelm Lundstrøm fra perioden 1933 til 1937 er blevet restaureret af en konservator, der har fået dem til at fremstå med fornyet farver. Foto: Frederiksberg Kommune
Vis mere

Planen lød på et år, men der gik fire.

Heller ikke budgettet holdt. Ifølge TV 2 Kosmopol har renoveringen kostet mere end dobbelt så meget, som oprindeligt budgetteret. I alt svømmer den op over 200 millioner kroner.

Frederiksberg Kommune har oplyst, at det skyldes 'væsentlig forsinkelse med aflevering'. Det betød, at den oprindelige entreprenør på projektet blev fyret og en ny hyret ind.

Men nu kan bademesteren snart begynde at gøre sig klar.

»Renoveringen har løftet den historiske og smukke svømmehal fra 1934 til nutidens højeste standarder inden for miljø og sikkerhed. Samtidig er arbejdet udført med dyb respekt for svømmehallens arkitektur og karakter.« 

»Du kan blandt andet glæde dig til at gense de smukke mosaikker af Vilhelm Lundstrøm fra perioden 1933 til 1937, der efter grundig konservatorbehandling nu fremstår med fornyet farveglød,« lyder det.

Billetpriserne bliver de samme som i Flintholm Svømmehal, skriver kommunen.