24-årige Louise Hasselgren blev bedt om at tage tøj på i svømmebad, selvom hun havde fået lov til at bade topløs.

Inden Louise tirsdag formiddag tog i Sæby Svømmebad i Frederikshavn med sin mand, havde hun ringet til svømmebadet for at spørge, om hun måtte bade topløs, hvilket Louise fik bekræftet.

Da Louise mødte op i svømmebadet, blev hun dog bedt om at tage en top på. Overbevist om, at hun måtte bade topløs, når hun nu havde ringet og spurgt om lov i forvejen, havde Louise ikke selv medbragt en top. Derfor blev Louise tilbudt at låne en top af svømmehallen eller få pengene tilbage for entréen, mod at de forlod svømmebadet igen.

Louise Hasselgren fortæller til B.T., at hun dog ikke ville tage imod tilbuddet om at låne en top af svømmebadet:

»Jeg har ikke lyst til at have andres tøj på, så derfor ville jeg ikke låne en top af dem.«

Direktør hos Sæby Svømmebad, Jeppe M. Jacobsen, bekræfter forløbet og tilføjer om svømmebadets beslutning:

»Vi har en lang række gæster, der alle sammen helst skal have en god oplevelse hos os. Vi har også mange unge badegæster, som vi gerne vil vise hensyn, og så har vi måske været lidt for ‘large’ i telefonen, da hun spørger, om hun må bade topløs hos os.«

24-årige Louise Hasselgren er dog ikke tilfreds med, at hun i første omgang får lov til at bade topløs for dernæst at blive afvist i svømmebadet.

»De siger i telefonen, at ifølge lovgivningen må jeg godt bade topløs. Derfor er jeg ikke tilfreds med at blive bedt om at tage noget tøj på. Jeg bryder mig ikke om at blive antastet og behandlet på den måde, når det ikke er mig, der har begået fejlen.«

Direktør for Sæby Svømmebad, Jeppe M. Jacobsen, fortæller til B.T., at der ikke er nogen nedskrevne regler i svømmebadet, der forbyder topløs badning.

Ifølge ekspert i forvaltningsret fra Syddansk Universitet Frederik Waage er der dog umiddelbart heller ikke noget i vejen med Sæby Svømmebads håndtering af situationen.

»Der findes ikke nogen lov, der forbyder, at kvinder kan være topløse i svømmehaller i Danmark. Men en offentlig svømmehal kan godt af hensyn til blufærdigheden og hallens øvrige gæster opstille rimelige regler for påklædning. Reglerne behøver ikke nødvendigvis at være skrevet ned.«