Grundlæggeren af Danmarks største optikerkæde, Louis Nielsen, er død.

Han afgik mandag morgen ved døden i sit hjem i Nordjylland.

»Vi er alle sammen berørte af nyheden om Louis’ bortgang,« siger administrerende direktør i Louis Nielsen A/S, Mads Nygaard, i en pressemeddelelse og tilføjer:

»Selvom han ikke har været en del af vores virksomhed i de seneste år, har hans navn og personlighed altid været en stærk del af vores fantastiske kultur, og mange nuværende ansatte i virksomheden har kendt Louis personligt.«

Louis Nielsen åbnede i 1978 sin første optikerbutik i Aalborg. En butik som med tiden skulle vise sig at blive den første i Danmarks største optikerkæde.

Først adskillige år senere - nemlig i 1994 blev Louis Nielsens optikerforretning landskendt, da han brød ud af optikerforeningen og startede sine egne distributionskanaler, som betød, at han kunne tilbyde meget billigere briller end sine konkurrenter.

Forretningsændringen gjorde optikerens butik så populær, at det blev startskuddet til en hel kæde af forretninger over hele Danmark.

Tilbage i 2005 blev optikerkæden overtaget af engelske Specsavers, og i den forbindelse trak Louis Nielsen sig helt ud af koncernen.

»Lige til det sidste var han meget interesseret i, hvordan det gik med hans livsværk, og jeg har haft kontakt med ham i alle årene. Jeg ved, at han var stolt over det, hans virksomhed udviklede sig til efter frasalget i 2005,« siger Mads Nygaard i pressemeddelelsen.

Den administrerende direktør i Louis Nielsen A/S kalder desuden Louis Nielsen en éner og en ægte iværksætter af den gamle skole.

Mads Nygaard har selv været i virksomheden i mere end 30 år og var Louis Nielsens allerførste optikerelev.

Louis Nielsen blev 75 år gammel og efterlader sig hustru, børn og børnebørn.