'Uintelligent ledelse' og 'helt ude i skoven.'

Benny Bonde fra byrådet i Haderslev lægger ikke fingrene imellem, da han overfor avisen JydskeVestkysten bedømmer regeringens tiltag for at hindre spredningen af coronavirus.

Den sønderjyske lokalpolitiker er nemlig intet mindre end rasende over den strategi, Mette Frederiksen (S) og resten af landets ledelse har valgt.

»Vi springer alle ud over klippen og er i gang med at begå kollektivt økonomisk selvmord. Folk bliver arbejdsløse, virksomheder må lukke, og hvem skal så sikre, at der er økonomi til at drive hospitalerne,« spørger Benny Bonde, der repræsenterer Liberal Alliance i Haderslev.

En ny afdeling på Rigshospitalet står klar til at modtage coronapatienter. (Arkivfoto)
En ny afdeling på Rigshospitalet står klar til at modtage coronapatienter. (Arkivfoto) Foto: Rigshospitalet
Vis mere

Indtil videre er ingen borgere i Haderslev Kommune indlagt med covid-19, men der er stadig grund til forsigtighed, understreger Rolf Dalsgaard, der er direktør for voksen- og sundhedsservice i Haderslev Kommune, over for avisen.

Liberal Alliances stemme i Haderslev er da også enig i, at coronavirussen er en alvorlig sag.

Han mener dog, at immunisering er det eneste rigtig værn mod sygdommen.

Altså, at så mange sunde og raske mennesker som muligt får sygdommen, så de kan danne antistoffer og dermed være klar til at tage sig af de ældre og svage.

Statsminister Mette Frederiksen på mandagens pressemøde.
Statsminister Mette Frederiksen på mandagens pressemøde. Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Bonde mener med andre ord, at det er den svagelige gruppe, vi skal skærme. Ikke alle andre. Og derfor skal vi efter hans mening heller ikke lukke hele samfundet ned.

Benny Bonde mener derimod, at den danske regering heller skulle lade sig inspirere af svenskerne, som har valgt en helt anden strategi til bekæmpelse af sygdommen, end vi har.

I Sverige kører store dele af samfundet videre samtidig med, at man har taget en række forholdsregler for at begrænse smitten.

Forsamlinger over 50 personer er forbudt, men børnene er for eksempel stadig i skole.