Det har taget lang tid, hvis du har ansøgt om at bygge visse typer af huse i Aalborg.

Også for lang tid. Det erkender kommunen nu selv og sætter derfor en særlig indsats i gang for at nedbringe antallet af sager.

I foråret oplevede Aalborg Kommune en ekstraordinær stor mængde ansøgninger på nye enfamiliehuse, sommerhuse, tilbygninger, drivhuse og skure, samt sager opstået i forbindelse med ejendomshandler.

Det har resulteret i, at der er opstået venteliste, hvis du vil ansøge om at bygge en af disse bygninger. Og det betyder også, at sagsbehandlingstiden er steget.

Aalborg Kommune har et servicemål om, at en ansøgning om opførelse af et enfamiliehus skal være behandlet indenfor 40 dage.

Men dette mål lever kommunen i øjeblikket ikke op til, oplyser de selv.

Ansøgerne oplever i gennemsnit helt op til fem måneders ventetid, når de skal have behandlet en byggesag om opførelse af et enfamiliehus.

»Det er ikke tilfredsstillende. Vi har oplevet stor tålmodighed fra de fleste ansøgere, men vi ved også, at ventetiden på en byggetilladelse kan have store konsekvenser for den enkelte familie i forhold til byggepriser og flytteplaner,« siger afdelingslederen for kommunens byggesagsafdeling Torben Kjeldgaard.

Lige nu er der 324 sager på venteliste. Og kommunen er klar med et særligt iniatiav for at gøre bunken mindre.

I uge 49 sender afdeling for Byggeri ifølge dem selv ’alle mand på dæk’ for at få reduceret den lange venteliste af sager fra borgere, der søger byggetilladelse til opførelse af enfamiliehuse.

»Vi har besluttet at dedikere hele uge 49 til at få has på ventelisten. Helt konkret kommer der til at ske det, at alle vores 31 byggesagsbehandlere i hele uge 49 udelukkende kommer til at sagsbehandle ansøgninger, der ligger på ventelisten,« forklarer Torben Kjeldgaard.

Han fortæller, at forventningen er, at den fokuserede indsats kan reducere ventelisten så meget, at der opleves mere normale sagsbehandlingstider fra starten af det nye år.

Kommunen oplyser, at den fokuserede indsats dog samtidig betyder, at det kan være vanskeligt at komme i kontakt med afdelingen for byggeri i uge 49, ligesom der kan forventes forlænget svartid på andre sager.

Telefonerne vil desuden være lukket for alle andre sager end dem på ventelisten, og mails med generelle forespørgsler til regler og lovgivning vil først blive besvaret i uge 50.

Andre læser også