Landmand Martin Lund Madsen, der bor vest for Vejen, har fået nok af det offentlige, der ulovligt har eksproprieret en del af hans jord.

Mandag formiddag har han derfor taget sagen i egen hånd og har spærret den 1,4 kilometer lange Skovgårdsvej for al trafik.

'Denne vej bliver desværre spærret den 22. oktober, fordi Vejen Kommune ikke respekterer Højesteret. Vi kæmper for den private ejendomsret,' står der på hvide skilte spændt ud over dem, fremgår det ifølge TV2 af nogle bigballer, der står i hver sin ende og effektivt blokerer for trafikken.

Se mere video på Local Eyes.

Et andet sted på vejen er det ifølge billeder fra Ritzau Scanpix store læs sand, der spærrer for trafikanterne.

Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix
Vis mere

Sagde begyndte, da Banedanmark ville ekspropriere en del af hans mark for at etablere elledninger på jernbanestrækningen mellem Lunderskov og Esbjerg. I den forbindelse bad Vejen Kommune om at inddrage en større del af jorden til en vej, der går hen over jernbanen - og det er ulovligt, har Højesteret afgjort så sent som i september.

»Vi har kontaktet borgmesteren for at finde en mindelig løsning, men man afviser os og prøver efter en anden paragraf. Det er helt uacceptabelt,« siger Martin Lund Madsen til TV2.

Han ønsker sig en mindelig løsning, men hos kommunen er man ikke færdige med at nærstudere paragrafferne.

Foto: John Randeris
Vis mere

»Vi er nødt til at have en hel vej, og derfor er vi nødt til at finde et rigtigt juridisk grundlag og ikke det, der er blevet underkendt i Højesteret. Det er det, vi er i gang med,« siger borgmester Egon Fræhr (V) til TV2.

Han siger samtidig, at kommunen ikke har mulighed for at supplere den erstatning, Banedanmark allerede har ydet til Martin Lund Madsen.

Aktionen er varslet for 14 dage siden, så beredskabet og og andre trafikanter har mulighed for at finde en alternativ rute.

Syd- og Sønderjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at man er til stede på vejen for 'at opretholde sikkerhed, ro og orden'.

»Det vil i praksis sige regulere trafikken på stedet. Da det kan medføre trafikale problemer, hvis kørende bliver stoppet af afspærring inde på vejen, har Syd- og Sønderjyllands Politi anmodet Vejen kommune om at afspærre i hver ende af Skovgårdsvej. Afspærringen vil være i kraft indtil videre,« oplyser politiet.