De var blandt landets største leasingselskaber, men nu er det slut.

Scanleasing Danmark blev onsdag taget under konkurs, og selskabet har nu fået flere hundrede utilfredse kunder efter sig.

En af dem er Rawa Mohammad. Han står bag Facebook-gruppen 'Alle os mod Scamleasing – fortæl din historie', hvor over 700 medlemmer deler deres frustrerende oplevelser med leasingselskabet.

De frustrerende og utilfredse kunder beretter i gruppen om, at Scanleasing sender dem store og uforklarlige ekstraregninger, og at deres leasingbiler pludselig skal beslaglægges.

Det oplevede Rawa Mohammad allerede i slutningen april, hvor hans daværende leasingkontrakt udløb.

»Det eneste, jeg skyldte dem, var de 3.000 kroner for den sidste leasingmåned, som ikke engang var udløbet på det tidspunkt. Pludselig fik jeg en besked om, at jeg skulle møde op i Kolding med bilen klokken 16, ellers ville den bliver efterlyst,« siger han til B.T.

Ifølge Rawa Mohammad kunne han kun undgå en efterlysning af den leasede bil ved at betale et beløb på 50.000 kroner, selv om han ikke skyldte noget depositum eller lignende.

»Der kunne jeg mærke, at der var et eller andet helt galt. Det var en mærkelig opførsel, når jeg ikke har skyldt dem noget i alle de fire år, jeg har været kunde hos dem.«

Rawa Mohammad arbejder selv med biler til daglig, og flere af hans kunder berettede om lignende problemer med leasingselskabet. Det fik ham til at tage kampen op med Scanleasing på de sociale medier.

Efter mange måneders kamp med støtte fra de flere hundrede kunder i Facebook-gruppen blev Scanleasing som nævnt onsdag taget under konkurs.

»Da de gik konkurs, var det en sejr for mig,« siger Rawa Mohammad.

Han er dog ked af de mange mennesker, der har leaset biler hos Scanleasing og nu risikerer at miste store summer penge.

Torsdag kom det så frem, at Peter Larsen, direktør i det konkursramte Scanleasing Danmark, er begæret personlig konkurs.

Det oplyser Statstidende i en meddelelse, hvor det fremgår, at Peter Larsen er ene-ejer af det konkursramte leasingsselskab.

På Scanleasing Danmarks hjemmeside meddeler de selv til deres kunder, hvad konkursen har af betydning for deres leasingkontrakter. Leasingselskabet skriver selv, at de har kontrakter på 1.100 leasingbiler.

B.T. har forsøgt at få en kommentar fra Peter Larsen, men Scanleasing Danmark henviser til, at eventuelle spørgsmål stilles til det konkursramte selskabs kurator.