En større menneskemængde trodsede regnvejret, da dronningen indledte sin traditionsrige sejlsæson tirsdag.

Dronning Margrethes sejlsæson blev indledt tirsdag, da dronningen indtog Kongeskibet Dannebrog i silende regnvejr.

Her var det for første gang nødvendigt at bryde med den årelange tradition, hvor dronningen bliver bragt ud til Kongeskibet fra Nordre Toldbod i København.

På grund af coronarelaterede tiltag skulle hun i stedet samles op ved det sømilitære område Nyholm, hvor det var nemmere at afskærme hende fra menneskemængderne.

Der var nemlig masser af mennesker, der havde trodset regnvejret og fundet vej til Nyholm for at hilse på dronningen.

Ved ankomsten fik dronningen overrakt blomster, da hun blev modtaget af dronningens jagtkaptajn, der også er chef for Kongeskibet Dannebrog.

Traditionen tro blev der også affyret kanoner, der skulle indlede sejlsæsonen, som hen over sommeren skal bringe hende til både Grønland og Færøerne.

Sejlsæsonens første højdepunkt sker 13. juni, når dronningen lægger vejen forbi den udsatte fejring af Genforeningen. Her finder markeringen af 100-året for Genforeningen af Danmark og Sønderjylland sted.

Markeringen i Sønderjylland kommer i høj grad til at være inspireret af de begivenheder, som fandt sted i 1920.

Dronningen begynder dagen i Tønder med en karettur og efterfølgende skal hun åbne en udstilling på Schackenborg Slot.

Til sidst vil dronningen sammen med prins Christian og kronprins Frederik deltage i en festmiddag ved Vadehavscentret i Ribe.

I sensommeren skal dronningen på sommertogt til kommunerne Thisted, Esbjerg og Fanø. Det kommer til at ske fra 30. august til 1. september.

Disse sommertogter tager udgangspunkt i en tradition, som går hele vejen tilbage til netop Christian X, der dengang rejste rundt i de danske farvande.

Tidligere har Kongeskibet også besøgt havne i Middelhavet, Caribien og på USA's kyster, oplyser kongehuset på sin hjemmeside.

Sidste år blev sejlsæsonen aflyst på grund af corona. For at finde den seneste aflysning skal man helt tilbage til Besættelsen fra 1940 til 1945.

/ritzau/