Rugbrød med et stykke rullepølse er fast inventar i mange danskeres madpakke.

Men hold lige øje med datomærkningen på pålægspakken.

For Danish Crown tilbagekalder nu alt rullepølse, der er produceret siden 1. juni.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra virksomheden. Det drejer sig om rullepølse solgt i både supermarkeder og til foodservicekunder.

Rullepølsen bliver tilbagekaldt, fordi man ikke kan udelukke, at produkterne indeholder den sygdomsfremkaldende bakterie listeria.

Tidligere på ugen har Danish Crown tilbagekaldt et parti rullepølse produceret 29. juni.

Men efter omfattende testindsats vælger virksomheden nu at hjemkalde alt rullepølse solgt til det danske og svenske marked.

»Vores test har ikke vist spor af listeria i rullepølse produceret tidligere end 29. juni, men da vores test har indikeret, at enkelte produkter produceret efter 29. juni kan indeholde listeria, har vi valgt at tilbagekalde alt rullepølse produceret siden 1. juni, siger Lena Bjertrup, der er direktør for fødevaresikkerhed i Danish Crown.

Desuden er produktionen af rullepølse blevet nulstillet, hvilket betyder, at alle varer, der var på lager, er blevet destrueret.

Ifølge direktøren kan man nemlig ikke være »forsigtig nok«, når det kommer til dårligt pålæg, og derfor sendes der ikke nye produkter ud på markedet, før der foreligger negative listeriatest for hvert enkelt parti rullepølse.

Her er mærkerne af rullepølse, der tilbagekaldes:

Pålækker Rullepølse, Pålækker Røget Rullepølse, Pålækker Friland Rullepølse, Tulip Multipak, Den Grønne Slagter Rullepølse, Pålægs Slagteren Røget Rullepølse, Pålægs Slagteren Rullepølse, Salling Røget Rullepølse, Salling Rullepølse, Viking Rullepølse, Steff Røget Rullepølse og Egelykke Rullepølse.

Derudover drejer det sig om Aldi Rullepølse, Rema 1000 Rullepølse og Rema1000 Røget Rullepølse.

Alle de pågældende rullepølser med en produktionsdato 1. juni i år eller senere tilbagekaldes. Du skal som forbruger enten selv kassere dem eller aflevere dem til butikken.