Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Køerne snoede sig fra metroens udgang og gennem hele lufthavnen torsdag, hvor flere missede deres fly. Og snart kan det ske igen.

Lufthavnen i Kastrup forvandlede sig torsdag til et menneskekaos, hvor fly blev forsinket, og flere ikke kom ombord på deres fly.

»Det er naturligvis en situation, vi virkelig ikke er glade for i lufthavnen,« siger Lise Agerley Kürstein, der er kommunikations- og pressechef i Københavns Lufthavn.

Lise Agerley Kürstein oplyser, at der fredag og lørdag fortsat er mange rejsende passagerer i lufthavnen.

»Men det er ikke på samme niveau som torsdag,« siger hun.

Men hun kommer med en opfordring. For hvis man skal med et fly søndag 15. maj, skal man væbne sig tålmodighed. Den dag kan nemlig ende i køkaos ligesom torsdag.

»Man skal være forberedt, hvis man rejser søndag. Den dag kan man godt forberede sig på, at der kommer lange ventetider,« siger pressechefen.

Årsagen til de lange ventetider er personalemangel efter en lang periode med nedlukninger, oplyser Lise Agerley Kürstein.

»Det er virkelig ikke, fordi det kommer bag på os, men det er bare en langsommelige proces. Det tager knap fire måneder at blive uddannet til security, og det tager yderligere tid at blive sikkerhedsgodkendt,« siger Lise Agerley Kürstein.

Hun opfordrer derfor til, at man kommer i god tid, hvis man skal nå et fly søndag.

»Vi siger altid, at man skal komme i god tid. Og det er to timer før flyet går, hvis det er fly til Europa. Og tre timer før, hvis det er udenfor Europa.«

»Man kan også tage fat i personalet i lufthavnen, hvis man vurderer, at man simpelthen ikke når sit fly,« siger Lise Agerley Kürstein.

Andre læser også