Det er fredag eftermiddag. Anthon Louis mødes med sine kammerater og får en kold øl på en bar.

Herefter går turen til en af de restauranter, hvor der også serveres dejlige cocktails, for så kan de blive siddende, inden turen går videre på en natklub.

Og så skal den ikke have for lidt dér. Sådan lyder opskriften på den perfekte bytur for Anthon Louis, der har ejet flere natklubber og haft sin gang i det københavnske byliv de seneste ni år.

»Jeg går gerne i byen om fredagen, fordi jeg ellers er helt bombet mandag, hvis jeg er fuld lørdag. Og så har jeg også et krav om, at der ikke skal være for meget transporttid,« siger Anthon Louis og fortsætter:

»Jeg gider ikke rundt i en taxa og prøve at lede efter et sted. Det er en buzzkiller. Så vi spiser ét sted og fester ét sted. Det er vigtigt.«

Derudover har Anthon Louis også sine egne favoritsteder i Indre København, hvor han oftest går i byen, og her får du gode steder både at starte og slutte din aften.

Apollo Bar, Nyhavn 2:

»Det her er et perfekt sted at starte en god fredag aften. Der er en lille hyggelig gård, hvor der virkelig er en festvibe, så du tager ikke derhen, hvis du ikke skal ud bagefter. Jeg har først fået øjnene op for det for nylig, men det er helt sikkert et sted, hvor jeg ser et stort potentiale. Og du kan både få god mad og vin.«

Den Vandrette, Havnegade 53A:

»Her er vi også tæt på Nyhavn, men med en lidt mere rolig vibe end Apollo. De har god naturvin og dejlige retter, og så er der bare smækket en masse borde og bænke ud til vandet. Man kan dog også sagtens ramme stedet en hverdag eller til en date, for maden er god.«

Den Vandrette tæt på Nyhavn.
Den Vandrette tæt på Nyhavn. Foto: Celina Dahl
Vis mere

Moshu, Lille Kongensgade 8:

»Her har vi en decideret cocktailbar, hvor Jannick Gram har lavet kortet, og så går man aldrig galt i byen. Jeg synes tit, at cocktailbarer kan blive sådan lidt kedeligt, men her har man knækket koden. Deres udeareal er virkelig lækker, og indretningen er det samme.«

Sanders, Tordenskjoldsgade 15:

»Sanders er et hotel, som dog også har en skøn bar med gode cocktailt. Her er man dog nok nødt til at tage sit eget selskab med, for der kan være lidt gravkammerstemning derovre. Du kan sagtens spise en frokost med din mor, holde møder, drikke vin, nyde en kaffe eller starte en bytur. Sanders kan mange ting.«

Garbanzo, Sværtegade 3:

»Vi skal også have et enkelt sted til din tømmermænd, og her er Garbanzo perfekt. De laver den moderne pita, og det smager virkelig godt. Det er ret snasket, men man får det ikke på samme måde dårligt, som hvis man æder maccen eller en pizza. Og så er de to drenge, der har startet det, virkelig søde, så jeg vil gerne støtte dem.«