»Fire pirater fremstilles i grundlovsforhør in absentia klokken 14 i Københavns Byret.«

Således skriver Bagmandspolitiet på Twitter. Piraterne sigtes for drabsforsøg, oplyser anklagemyndigheden til Ritzau.

Baggrunden er, at den danske fregat 'Esbern Snare' onsdag aften var i ildkamp med et piratskib ud for Nigerias kyst.

Her blev fem pirater ramt, hvoraf fire er dem døde og en blev hårdt såret.

Ingen danske soldater er kommet til skade.

Onsdag observerede skibets Seahawk-helikopter en hurtiggående motorbåd i et område med mange handelsskibe. Ombord var otte mistænkelige mænd og en række redskaber, som forbindes med pirateri, fremgår det af en pressemeddelelse, som Forsvaret udsendte tidligere torsdag.

Da 'Esbern Snare' onsdag aften var tæt nok på motorbåden, blev frømandskorpset sendt af sted i hurtiggående RHIB-både for at gå om bord på piratskibet.

Imens forsøgte fregatten at få piraterne til at standse, men de reagerede ikke. Heller ikke de efterfølgende varselsskud havde nogen effekt.

Det fik piraterne til at åbne ild direkte mod de danske soldater. De svarede igen, og der fulgte en kort ildkamp.

Statsminister Mette Frederiksen og Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen er i denne uge på officielt besøg i Ghana, hvor de blandt andet skal besøge fregatten. De to politikere var dog ikke ombord, da ildkampen fandt sted, oplyser Statsministeriet.

»Der er tale om en alvorlig hændelse med både døde og tilskadekomne,« har Mette Frederiksen blandt andet skrevet i et opslag på Facebook.

Bagmandspolitiet oplyser videre på Twitter, at der er krav om varetægtsfængsling, og at de begærer lukkede døre.

De fire pirater vil blive fremstillet in absentia, hvilket betyder, at de ikke vil være til stede, da de befinder sig på den danske fregat 'Esbern Snare.'

B.T følger sagen.

Andre læser også