Klimaforandringerne har store konsekvenser for mange mennesker, og de er den største grund til, at folk bliver hjemløse i verden.

Helt præcist er der på verdensplan en ny hjemløs hvert andet sekund.

Det skriver Cleantechnica.com på baggrund af data fra Oxfam International.

Data viser også, ar der er 20 millioner mennesker, der har været nødsaget til at forlade deres hjem grundet klimakatastrofer.

Oxfam Internationals skriver, at folk, der er blevet hjemløse grundet katastrofer relateret til klimaet og vejret, er femdoblet over det sidste årti.

Chema Vera, fungerende direktør for Oxfam International, fortæller, at de mennesker, der bærer det mindste ansvar for CO2-udslip i verden, er dem, der bliver hårdest ramt af forandringerne:

»Vores regeringer er skyld i en krise, der driver millioner af kvinder, mænd og børn fra deres hjem, og de fattigste mennesker i de fattigste lande betaler den tungeste pris.«

Ifølge data fra Oxfam International er risikoen for at blive fordrevet fra sit hjem på grund af vejrkatastrofer som orkaner, oversvømmelser og ildebrande blevet mindst syv gange større det sidste årti.

Oxfam International fremhæver også, at mange af de fattige lande står overfor interne konflikter og klimakatastrofer på en gang.

Somalia oplevede blandt andet, at 7,5 procent af befolkningen svarende til over en million mennesker blev fordrevet fra deres hjem grundet ekstreme vejrbegivenheder som oversvømmelser og tørke.

Skovbrandene i Australien er et andet eksempel på, hvordan de ekstreme vejrforhold grundet klimaforandringer gør, at folk flygter fra deres hjem.

Herhjemme har vi også kunnet mærke klimaforandringer. Det har blandt andet været den varmeste vinter nogensinde i Danmark.