Hunde må ikke efterlades i varme biler. Alligevel får Dyrenes Beskyttelse i øjeblikket en lang række henvendelser om netop dette.

Særligt hundeejere i hovedstadsområdet lader ikke til at forstå, at deres hund i værste fald kan dø af at være for længe i en varm bil.

Det skriver TV 2 Lorry.

»Mange forsøger at gøre det rigtige ved at stille bilen i skyggen, men det hjælper ikke, for skyggen er også varm, så der bliver alligevel som en ovn derinde,« siger familiedyrschef i Dyrenes Beskyttelse, Jens Jokumsen, til lokalmediet og fortsætter:

»Selv om hunden kan virke trist over, at du forlader hjemmet, vil den til enhver tid hellere blive hjemme i et afkølet rum og med adgang til frisk vand end at sidde i en bagende bil.«

Hunde har sværere ved at komme af med varmen, end vi mennesker har, og i værste fald kan de dø af hedeslag. Så sent som onsdag måtte politiet bryde en bil op i Brabrand, Østjylland, fordi en 21-årig mand havde efterladt den i flere timer i den bagende bil.

Bilen, som hunden befandt sig i, stod ifølge politiet i bagende sol, og hunden havde hverken adgang til luft, mad eller vand.