Lyt til artiklen

Det så ellers ud til at danske virksomheder kunne ånde lettet op, men nu truer en ny bekymring.

Kina har åbnet samfundet igen, og det kinesiske nytår er lige rundt om hjørnet og er absolut højsæson for salget af specifikke småkager, også kendt som 'danish butter cookies'.

Og i stedet for bekymring om nedlukning, så har danske virksomheder blikket rettet mod den smitte, som bulder derudad. Det skriver Dagbladet Børsen.

»Hele vores supply-chain-setup er udfordret, simpelthen fordi folk er syge. Samtidig kan vi se, at der er meget mindre trafik i de kinesiske supermarkeder end normalt. Så vi står lidt og holder vejret,« siger Mads Waagepetersen, administrerende direktør i Kelsen Group.

Kelsen Group, der er kongelig hofleverandør og blandt andet står for den klassiske, blå småkagedåse med vaniljekranse og sukkerbelagte kringler, har en hel afdeling i Kina, da de velkendte småkager er en fast tradition i mange kinesiske hjem under deres nytårsfejring.

Ifølge tal i flere store internationale medier, så har mindst 900 millioner kinesere været smittet med corona og mindst 60.000 er døde med corona siden begyndelsen af december.

I de seneste uger er coronanedlukninger blevet ophævet rundt i Kina, og dermed har folk kunne leve et nogenlunde normalt liv igen. Men det har også ført til massiv smittespredning i hele landet.

Den danske virksomhed har 500 containere på vej ind i handlen i Kina, og selvom smittebølgen ikke for alvor har ramt Kelsen Groups produktion i Kina, så er det forventningen, at den kan nå at skylle ind over området i løbet af det kinesiske nytår.