Både Sverige, Storbritannien, Belgien, Irland og Frankrig kæmper lige nu med et salmonellaudbrud på en belgisk fabrik. Heldigvis går Danmark fri – for nu.
Nikolas Hove, der er beredskabschef ved Fødevarestyrelsen, fortæller til B.T., at man i Danmark er i højeste beredskab, efter det blev opdaget, at der var salmonella i de populære kinderæg, som er produceret af virksomheden Ferrero. De går under navnet Kinder Surprise.
»Der er ikke registreret tilfælde i Danmark, men vi er er meget opmærksomme,« siger han og fortsætter:
»Det er virksomhedens eget ansvar at kontrollere, men vi laver selvfølgelig også rutinemæssige stikprøver.«
Opdager man salmonella i Ferreros produkter, bliver de øjeblikkeligt tilbagekaldt, og der sendes en advarsel ud, uddyber han.
I alt 125 tilfælde er blevet bekræftet i Europa, omkring halvdelen er fundet i Storbritannien, hvor det ser ud til at stå værst til.
For nu kan man her i landet trygt spise Kinderæg og andre lignende produkter fra Ferrero, er meldingen fra Fødevarestyrelsen.
B.T. følger sagen her i Danmark, og vi holder jer opdateret, hvis der skulle ske en eventuel udvikling.
