Lyt til artiklen

Lige over for det ikoniske Storkespringvand på Amagertorv i hjertet af København har Cafe Norden serveret kaffe og mad til københavnere og turister i næsten tre årtier.

Men det nu er det slut.

Café Norden skriver på deres Facebook-side, at man lukker den ikoniske café.

»Vi lukker Café Norden. 28 år i Dronningens København tager vi med stolthed videre med i rygsækken. Vi har elsket at ligge i middelalderbyen, hvor der summer af glade mennesker, som elsker at nyde livet,« skriver Cafe Norden blandt andet.

Café Norden kunne i 2020 fremvise et underskud på 2.491.635 kroner.

Cafeen har i løbet af det forrige årti været genstand for et tovtrækkeri mellem modegiganten Prada, café-ejeren Flemming Holm Knudsen og ejeren af lokalerne rigmanden Troels Holch Povlsen.

Prada var ifølge Berlingske interesseret i at overtage lejemålet på den attraktive adresse. Så interesserede, at man var klar til at betale hele 60 millioner til Flemming Holm Knudsen for afståelse af lejemålet.

Troels Holch Povlsen var klar til at betale 15 millioner kroner af afståelsen, hvis Prada lagde en leje på 10 millioner om året, hvilket var en stigning på 3,3 millioner. Prada og Holch Povlsen endte imidlertid i en lang retssag om lejen i 2015, hvor Troels Holch Povlsen endte som taberen.

Det vides endnu ikke, hvad der ligger til grund for lukningen.

B.T. har været i kontakt med Cafe Norden, men de har ingen yderligere kommentarer til lukningen.