Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

'Malthe, kære ven. Du vil altid have en særlig plads i mit hjerte.'

Sådan starter filminstruktøren Katrine Philip et opslag på Facebook, der er dedikeret til den nu afdøde Malthe Thomsen.

Den 27-årige mand blev fundet død af en blodprop i hjertet på sit værelse på European Film Collega lørdag.

Katrine Philip er filminstruktør og står bag filmen 'False Confession', hvor Malthe Thomsen er én blandt flere medvirkende. Her fortæller han om sin tid i New York i 2014, hvor han som praktikant pludselig blev anklaget for at have krænket 13 børn seksuelt i en børnehave i New York.

Det viste sig dog hurtigt, at anklagerne ikke havde noget på sig, selvom Malthe Thomsen havde indgivet en falsk tilståelse efter afhøringspres og løgne fra amerikanske politibetjente.

I et retsmøde kom det nemlig frem, at to lærere og 12 af de 13 børn pure havde afvist, at der skulle have fundet overgreb sted, og fem måneder senere droppede anklagemyndigheden sagen.

Men Malthe Thomsen nåede alligevel at tilbringe flere dage i det berygtede arresthus Rikers Island.

'Du kæmpede en sej og uretfærdig kamp - men du vandt den, du klarede det! Jeg har fulgt dig tæt i mange år efterhånden, og du har altid været fast besluttet på at gå hele vejen, ikke give op og ikke lade dig kue af et vanvids system,' skriver Katrine Philip i opslaget.

Katrine Philip fokuserer også på, at Malthe Thomsen ville det bedste for alle, og at han netop valgte at deltage i hendes film, fordi han vil gøre en forskel for andre.

Men kampen satte sig også dybt i Malthe Thomsen, der siden oplevelsen i New York har stået frem og fortalt om søvnbesvær og en depression.

'Presset var enormt, og jeg raser indeni, for jeg kan ikke lade være med at tænke, at det var det, der var med til at forårsage din død. Men, kære ven, du vandt, og du nåede at mærke lettelsen. Du nåede at blive fri,' skriver Katrine Philip i opslaget.

Malthe Thomsen studerede og boede på European Film College, hvor han lørdag blev fundet død efter en blodprop.

Andre læser også