Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

En kølig oktober morgen åbner den 28-årige Kasper Ulrich døren til sit hjem i Aalborg.

»Bygningen er oprindeligt et gammelt kloster, og så gennemrenoverede min kæreste og jeg det indeni, da vi købte det,« forklarer aalborgenseren, der er administrerende direktør for herretøjsbutikken Shaping New Tomorrow.

Det sparsomme sollys lægger et dæmpet skær på det hyggelige, men samtidig skarpt skårne køkken-alrum.

Kasper Ulrich sætter kaffemaskinen til at skumme kaffen færdig, mens han sætter sig til rette i den mosgrønne stue.

Direktøren har i sine 20ere opnået mere professionelt, end hvad mange når på et helt arbejdsliv.

Herretøjsforretningen Shaping New Tomorrow har indtaget sin plads i de danske mænds købsvaner med raketfart.

På knap syv år er firmaet vokset med 100 procent hvert år. Derudover fordoblede de sidste år antal butikker og medarbejdere.

Alt sammen med de berømte agile 'perfect pants' som forretningsanker.

»Det er også et stort løfte og ikke særlig ydmygt at love folk, at man giver dem de perfekte bukser,« smiler Kasper Ulrich.

Men når man ser på, at Shaping New Tomorrow har sendt ikke mindre end en million stykker tøj ud til forbrugerne, tyder noget på, at direktøren og hans to medstiftere, barndomsvennerne Christoffer Bak og Christian Aachmann, heller ikke behøver at være ydmyge omkring deres løfter.

Man kommer dog heller ikke sovende til en succes som hans, og det kommer også med sin pris.

»Der er nok ikke mange, der gider have det liv, jeg har. Jeg går på kompromis med mange private ting, som de fleste nok ikke gider gå på kompromis med,« siger direktøren og læner sig forover i sin lysegrå flydersofa for at tage en slurk af sin kaffe.

»Kompromiserne er for eksempel ikke at kunne tage med til familiearrangementer eller sætte tid af til at se venner. Nogle af mine venner ser jeg kun en gang om året. Nogle har jeg ikke set i fem år. Og det er bestemt ikke, fordi jeg ikke vil, det er bare svært at få til at passe ind.«

Timerne går nemlig med arbejde.

Kasper Ulrich bruger godt 70 timer om ugen på Shaping New Tomorrow. Jævnligt også mere. Og det er ikke sjældent, at han sidder der alle ugens syv dage.

»Der er bare altid noget, der skal løses. En brand, der skal slukkes et sted. Men jeg tror i virkeligheden, at jeg har fundet mig godt tilpas med, at sådan er livet for mig lige nu. Det er blevet normalen for mig,« siger Kasper Ulrich.

Som du selv siger, er det nok de færreste, der vil gå på kompromis med at se venner og familie. Hvordan har du det selv med det?

»Det er nok sværest, når jeg lige indser det. Når jeg giver mig selv nogle dages ferie, sætter mig ned og tænker 'det kunne da også være rart at se de her mennesker'.«

Nu bruger du selv ordene 'sværest, når jeg lige indser det'. Tror du, at du lægger låg på en personlig del af dig selv i hverdagen?

»Godt spørgsmål... Er du psykolog?« griner Kasper Ulrich.

Han læner sig tilbage, tænker et par sekunder og tilføjer så:

»Det ved det ikke. Men min førsteprioritet er vores kunder, og den sparsomme tid, jeg har af fritid om aftenen, prioriterer jeg kompromisløst. Så ja, det tror jeg helt sikkert, at jeg gør. Men det er noget, jeg må kigge på efterfølgende.«

Men hvornår kommer 'efterfølgende'?

Han griner. Nu er de første syv år med lange timer som iværksætter jo allerede gået.

Og han har før taget den for langt.

»Bare for et år siden nedprioriterede jeg mig selv meget. Jeg fik ikke dyrket mine private interesser som for eksempel at dyrke sport og se familien, og jeg fandt ud af, at det heller var ikke var godt for virksomheden. Kvaliteten af mit arbejde forbedres jo af, at jeg er i balance.«

Relationerne blev også negligeret for meget. Blandt andet med familien.

»Det gjorde ondt, da jeg satte mig ned og indså, at jeg ikke havde kontaktet min søster i 14 måneder.«

Men selvom arbejdet stadig er førsteprioritet, har Kasper Ulrich allerede gjort sig nogle nødvendige justeringer i sit privatliv.

»Jeg fandt jo ud af, hvor meget det betyder for mig at holde kontakt med min søster. Så i dag har jeg meget lavpraktisk en 'ring til søster' stående i kalenderen en gang om måneden, så tiden ikke løber fra mig,«

Senest helligede Kasper og hans kæreste nogle dage til at køre rundt i landet og besøge deres venner.

Den smule fri, han har, bruger han nu også igen på at dyrke mere motion.

Derudover er han blevet mere konsekvent med, hvor ofte Shaping New Tomorrow burde være samtaleemnet.

»Jeg er blevet bedre til at snakke om andet end arbejde. Når jeg for eksempel mødes med venner eller familie, spørger de naturligt ind til, hvordan det går med firmaet. Nu kan jeg i højere grad finde ud af at sige, at den næste time vil jeg gerne tale om alt andet end arbejde.«

Men arbejdet er stadig det vigtigste, og sådan kommer det til at være et stykke tid endnu.

»Jeg regner ikke med, at mit liv skal se sådan her ud, når jeg er 45. Til den tid har vi også hyret folk ind, der er klogere end mig på flere af mine nuværende ansvarsområder, og som jeg stoler på kan varetage de opgaver bedre, end jeg selv kan. Men lige nu er jeg godt tilpas med, hvordan tingene er.«

Nu er Kasper Ulrichs fokus at skalere Shaping New Tomorrow og deres internationale aktiviteter samt udvikle på produkterne.

Andre læser også