SF-rådmand Lotte Kofoed langer nu ud efter en dansk journalist for at udtale sig 'privilegieblindt' om samfundets prisstigninger.

I en udsendelse i TV 2 News-programmet News&CO var Weekendavisens udlandsredaktør, Anna Libak, inviteret ind for at diskutere blandt andet prisstigningerne, som ifølge Finans Danmark giver børnefamilier en månedlig ekstraregning på flere tusinde kroner.

Adspurgt om det er op til samfundet at hjælpe her, svarede Libak »nej«. Hun mener i stedet, at det er »oplagt« at bruge prisstigningerne som »en mulighed for at tabe sig lidt.«

Lotte Kofoed er rådmand for SF i Frederiksberg.
Lotte Kofoed er rådmand for SF i Frederiksberg. Foto: Foto: Privat
Vis mere

»Det er ikke en sultkatastrofe, Danmark står over for,« sagde Libak i udsendelsen.

»De fleste danskere har faktisk for højt BMI. Det vil sige, at der er flere overvægtige end normalvægtige.«

Lotte Kofoed (SF), der er rådmand og formand for Kultur og Fritid på Frederiksberg, kalder på det sociale medie X udtalelsen for 'privilegieblind' og siger til B.T., at hun er »forarget«.

Hun peger på, at forbrugspriserne angiveligt er steget med 12 procent siden sommeren 2021. Ifølge Finans Danmark svarer det til en ekstraregning for en typisk børnefamilie på 3900 kroner om måneden.

»Og vi bruger i forvejen masser af penge på at forebygge overvægt. Men man skal ikke på slankekur, fordi man ikke har råd til mad,« siger hun.

Institutionen Madkulturen oplyste i december sidste år, at prisstigningerne dengang fik »godt 400.000 voksne personer« til at »springe nogle måltider over.«

Kofoed mener, at alle har ret til tre måltider om dagen.

»Der er ingen, der skal gå sultne i seng i Danmark.«

Til B.T. siger Anna Libak, at hun ikke har yderligere at tilføje til sine udtalelser.

»Vi står ikke over for en sultkatastrofe i Danmark, og man kan godt købe billig mad,« skriver hun i en sms.

»Alt er relativt, de har det værre i andre lande, tro mig. Det er, hvad jeg har at sige til Lotte Kofoed om privilegieblindhed.«