60.000 kroner.

Sådan lyder beløbet på den bøde, Lunderskov Bageri er blevet idømt, efter Fødevarestyrelsen, på baggrund af af en forbrugerhenvendelse vedrørende sygdomsudbrud, førte tilsyn med bageriet 30. januar.

Seks dage forinden, 24. januar, havde en række kunder nemlig modtaget en omgang tapas fra Lunderskov Bageri – og fået omgangssyge med i købet.

»Fødevarestyrelsen har modtaget anmeldelser om sygdom blandt gæster, som har spist mad, som virksomheden har håndteret den 24.01.2023. Inkubationstider og symptomer hos de syge gæster tyder på smitte med norovirus,« skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten fra besøget.

Selvom, det altså endte med en bøde og en tur smiley til Lunderskov Bageri, gjorde Fødevarestyrelsen sig ved tilsynet ikke alarmerende fund.

Her blev faciliteterne og procedurerne for personlig hygiejne kontrolleret, og vurderingen lød som følger:

»Gode arbejdsgange for håndvask samt hygiejnisk brug af handsker, gode arbejdsgange for brug af ren arbejdsbeklædning, herunder opbevaring af arbejdsbeklædning adskilt fra privat tøj/genstande, gode arbejdsgange for at blive hjemme i tilfælde af sygdom.«

Lunderskov Bageri kunne dog bekræfte, at der på daværende tidspunkt var sygdom blandt medarbejderne – både 24. januar og 30. januar. Under tilsynet var ingen syge medarbejdere på arbejde.

B.T. har forsøgt at indhente en kommentar fra bagermesteren i Lunderskov Bageri, Kristian Skrydstrup, men det har i skrivende stund ikke været muligt. Til JydskeVestkysten udtaler han:

»Det er vi selvfølgelig rigtig kede af. Vi føler, at vi har gjort alt det, vi kunne, men sådan en virus smitter jo helt vildt, og det er svært at gøre noget ved, så derfor synes jeg også, at den her bøde er voldsomt stor og slet ikke fair.«