Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Opdateret klokken 17.25: NemID virker igen. Det oplyser Nets, der driver NemID, til Ritzau.

Hvis du onsdag har brug for at logge på Sundhed.dk eller andre tjenester, kan du få problemer.

Der er nemlig sket en serverfejl hos NemID.

Det betyder, at alle danskere kan få problemer med at logge på flere offentlige nettjenester som blandt andet Sundhed.dk og Borger.dk.

Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen til B.T.:

»Der er i øjeblikket problemer med at logge ind og godkende handlinger med NemID. Ligeledes er der udsving på NemLog-in, som visse steder giver udfordringer med at logge ind med MitID,« fortæller pressechef for Digitaliseringsstyrelsen, Sara Price.

Ifølge hende arbejder deres leverandør på højtryk for at løse problemet og stabilisere driften.

»Vi kan ikke sige, hvornår nedbruddet er slut. Men det har førsteprioritet og skal så hurtigt som muligt virke igen,« siger pressechefen.

Tirsdag lød det fra Finanstilsynet i en pressemeddelelse, at de påbyder banker at stoppe brugen af NemID-nøglekort senest 30. juni.

Nøglekortet er ikke sikkert nok, lyder det, og derfor skal bankkunder fremover bruge andre løsninger, herunder det nye MitID, når de vil ind på deres netbank.

Påbuddet kommer, på trods af at Finans Danmark ikke mener, at alle bankkunder vil være flyttet over til MitID inden udgangen af juni.

Overgangen fra NemID til MitID skulle oprindeligt have været klaret inden udgangen af december 2021. Men fristen blev udskudt til 30. juni efter en anmodning fra Finans Danmark.

Andre læser også