22-årige Julie Kvelland fra DR-programmet 'For grim til kærlighed' er træt af, at folk tager billeder af hende i smug. Derfor kommer hun nu med et opråb til danskerne:

'Lad vær at rette jeres små mobillinser mod mig. Det er direkte ubehageligt, og jeg bliver utilpas,' skrev Julie Kvelland på Instagram i tirsdags, efter at hun dagen forinden var blevet fotograferet uden hendes samtykke.

Julie Kvelland har den sjældne sygdom partiel lipodustrofi, hvilket betyder, at hun har et 'deformt' ansigt og en stor krop med tynde ben og arme.

Hun ved derfor godt, at hun vækker opsigt i det offentlige rum, men de skjulte fotos har hun fået nok af.

I tirsdags tog Julie Kvelland, der til daglig bor i Randers, toget til og fra Aarhus, da hun skulle på hospitalet.

På vejen hjem var hun både træt og nedtrykt, efter hvad hun betegner som en 'absurd dårlig dag'.

Med høretelefoner i ørerne satte hun sig på et af togets klapsæder, så hun kunne være i fred, men det fik hun ikke lov til, da en pige valgte at fotografere hende fra et af sæderne overfor.

Senere samme dag blev hun gjort opmærksom på, at billedet var blevet lagt på Snapchat.

Det betød, at alle i princippet kunne finde frem til billedet i et døgn efter offentliggørelsen.

I dette øjeblik fik Julie Kvelland nok og valgte derfor at skrive om hændelsen på Instagram, hvor hun delte det billede, pigen havde taget af hende.

Ved samme lejlighed kom hun med et opråb til andre om at lade være med at filme hende i det skjulte.

'Vil I ikke godt, please, stoppe jer selv, og lade vær med at tage billeder af mig (og andre) i smug,' skrev Julie Kvelland.

Det er nemlig langtfra første gang, at noget lignende er sket for den 22-årige pige.

»Jeg har oplevet det rigtig mange gange i mit liv. Jeg har bare ladet dem gøre det. Det var første gang, det skete, efter min dokumentar var udkommet. Jeg troede på, at det ikke skulle ske igen. Jeg tænkte bare, nu er det nok,« siger Julie Kvelland til TV2.

I DR3-programmet 'For grim til kærlighed' fortæller Julie Kvelland, hvordan hun i flere år er er blevet mobbet på grund af sit udseende.

Hun havde håbet, at dokumentarserien ville hjælpe på de mange stirrende blikke og hemmelige billeder, men det har desværre ikke været tilfældet.

I opslaget på Instagram skriver Julie Kvelland, at folk er velkomne til at komme hen til hende, hvis de vil have et billede.

'Jeg vil hellere end gerne snakke med jer, så kom hellere hen til mig, hvis I har nogle spørgsmål eller bare har lyst til at sludre lidt.'