Den invasive streptokokinfektion, som kan føre til blodforgiftning og organsvigt, har på få måneder kostet 35 danskere livet.

To af dem var børn under 15 år.

Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) til TV 2.

Den invasive streptokokinfektion har været i kraftig vækst her i Danmark siden december, og selvom antallet af infektioner har været faldende siden januar, er der stadig langt flere end normalt, lyder det fra SSI.

Allerede i december slog SSI alarm og kom med en opfordring til alle landets læger om at være 'opmærksomme på infektioner med GAS (streptokokker, red.), herunder skarlagensfeber'.

Nu kommer en overlæge med en ny advarsel.

»Hvis vi ikke gør noget her og nu, så risikerer vi, at patienterne dør,« siger overlæge Trine Nymark fra Ortopædkirurgisk Afdeling på Odense Universitetshospital til TV 2.

Streptokokker kan nemlig i sjældne tilfælde føre til alvorlig sygdom hos især børn med potentielt livsfarlige symptomer som blodforgiftning og meningitis, hvis der er tale om den invasive streptokok-gruppe A – og det er netop den, der er på spil i øjeblikket.

Bakterierne fra den invasive streptokokinfektion kaldes også kødædende, fordi de kan medføre ødelæggende infektioner i muskulatur og væv.

En ubehandlet infektion vil i 80 procent af tilfældene koste patienten livet.

Derfor er det meget vigtigt, at du søger lægehjælp, hvis du har mistanke om at være blevet ramt af bakterien.

De potentielt livsfarlige streptokokinfektioner er fundet i hele landet.