Okker, gokker, farvel molokker.

En nysgerrig aalborgenser har undret sig over, hvor molokkerne i gården bag Borgmeterens Forvaltning pludselig er blevet af? Nu har B.T. løst mysteriet.

De nedgravede skraldespande blev taget i brug tilbage i 2012 – men var mandag morgen væk.

Forklaringen er, at de har givet store udfordringer.

Det fortæller Malene Skov Jensen, der er pressekonsulent hos Aalborg Forsyning, som på det seneste har været i tæt dialog med Borgmesterens Forvaltning om molokkerne.

Her ses det ene af de tre områder inde i baggården, hvor molokker mandag morgen var blevet fjernet.
Her ses det ene af de tre områder inde i baggården, hvor molokker mandag morgen var blevet fjernet.
Vis mere

»Borgmesterens Forvaltning har jævnligt oplevet, at der har været problemer med at få tømt deres nedgravede containerne, hvilket blandt andet skyldtes, at håndværkere har spærret for gennemkørsel i gården i forbindelse med renovering af bygningerne, og så kan det være svært at komme rundt med en kranbil ved de smalle porte,« forklarer hun.

Hvorfor tænkte I ikke over de udfordringer, før I byggede molokkerne?

»Siden 2012 er renovationsbilerne med kran blevet større, og dét kombineret med jævnlige trafikale udfordringer plus de førnævnte udfordringer gør, at det nu er blevet besluttet at nedlægge molokkerne og finde en anden løsning,« uddyber pressekonsulenten.

Malene Skov Jensen oplyser desuden, at en del af forklaringen også er, at Borgmesterens Forvaltning jævnligt har oplevet, at andre har benyttet deres skraldespande, hvilket går ud over deres udgifter til renovation.

Her ses et andet af de tre områder inde i baggården, hvor molokker mandag morgen var blevet fjernet.
Her ses et andet af de tre områder inde i baggården, hvor molokker mandag morgen var blevet fjernet.
Vis mere

Derfor har Aalborg Forsyning sammen med forvaltningen set på, hvordan man kunne løse problemerne, så nye sorteringskrav, daglig drift og trafiksikkerhed blev optimeret.

I fremtiden er det meningen, at den del af Borgmesterens Forvaltning, som ligger ud mod Danmarksgade, skal have en lukket affaldsgård, hvor det bliver muligt for forvaltningens medarbejdere at sortere deres affald.

Andre læser også