Når 200.000 tilskuere til VM i Ridesport i Herning finder deres pladser på tribunen, bliver de mødt af store bannere med teksten 'ECCO FEI World Championships'.

Det samme gælder de op mod 150 millioner tv-seere, som følger stævnet verden over.

Men står det til en stor andel af den danske befolkning, så burde arrangørerne af VM i Herning have opgivet ECCO som hovedsponsor.

Det fremgår af en YouGov-måling lavet for B.T.

Her svarer 49 procent, at de er helt eller delvist enige i, at arrangørerne af verdensmesterskaberne burde have droppet ECCOs sponsorat.

Kun 16 procent er helt eller delvist enige i, at ECCO kan fortsætte som sponsor, mens 22 procent hverken er helt eller delvist enige.

B.T. kunne sidste uge fortælle, at VM i Herning har valgt at beholde ECCO som sponsor på trods af det stormvejr, virksomheden har været ude i.

ECCO har som en af de få større danske virksomheder beholdt sine forretninger i Rusland, og det har mødt massiv kritik fra forbrugere, som har boykottet koncernen.

Flere store virksomheder som Magasin og Salling har også valgt at afbryde samarbejdet, og Kongehuset har opgivet ECCO som hofleverandør.

Alligevel er ECCO fortsat hovedsponsor til den største ridesportsbegivenhed nogensinde på dansk jord.

En af arrangørerne af VM Jens Trabjerg har tidligere slået fast over for B.T., at det var umuligt at droppe ECCO som sponsor.

»Der er lavet en aftale, to år før krigen i Ukraine bryder ud. Og der ligger ikke noget i den aftale, der på nogen måde gør, at vi kan træde ud af den,« siger han.

Den udtalelse vakte dog undren hos Simon Bastiansen, der er sponsorrådgiver og brandingekspert i Dentsu X.

»Selvfølgelig kan man gå ud af det her sponsorat, hvis man virkelig vil. Det virker som en dårlig undskyldning.«

Det internationale rideforbund FEI, der har tildelt arrangørerne i Herning verdensmesterskaberne, har over for B.T. ikke lyst til at forholde sig til, at ECCO fortsat er hovedsponsor efter Ruslands invasion af Ukraine.

»FEI er en sportsorganisation, og FEIs beslutning om at forbyde russiske og hviderussiske atleter, heste og officials deltagelse ved FEI-begivenheder er en beslutning, som har betydning for sporten, fordi den sikrer lige vilkår. At forbyde virksomheder, der ville blive betragtet som aktive i Rusland, har intet at gøre med at sikre lige vilkår,« fremgår det af et skriftligt mailsvar i sagen til B.T.