Forgæves. Det var udfaldet efter et forsøg på at skippe huset videre til en ny ejer, men hvis man ikke lader sig kue af manglen på held i første omgang, så kan man prøve endnu en runde i bolig-ringen.

Det kan måske også virke som et oplagt tidspunkt at se nærmere på, om der skal justeres på prisen. Tal fra Boliga viser dog, at forskellen mellem den tidligere og den nye pris blot er 0,4 procent, hvis huset blev taget af markedet i 2016 eller 2017, og det kom til salg igen i løbet af i år.

Det er en kontant forskel i prisen på 11.819 kroner, men den noget begrænsede justering i kroner og ører hænger sammen med udviklingen på markedet generelt:

»Det kan umiddelbart virke lidt paradoksalt, at man har opgivet salget af sin bolig, og så ikke så længe efter sætter den til salg igen til en højere pris end tidligere annonceret. Imidlertid understreger tallene, at boligmarkedet i nogle områder af landet har flyttet sig ganske markant over en kortere periode,« siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom hos Realkredit Danmark.

»I 2016 og 2017 steg priserne på huse i København by med syv-otte procent om året. Det kan altså være, at man som sælger i første omgang var lidt for optimistisk med udbudsprisen og derfor endte med at tage boligen af markedet. Men når den blev sat til salg igen, havde virkeligheden overhalet ens tidligere udbudspris, og en realistisk pris er nu over den tidligere,« siger han til Boliga.dk.

Regionale ligheder

I Region Hovedstaden blev comeback-husene i gennemsnit sat til salg med en pris, der er 1,2 procent højere, end den det gik fra markedet med.

Også i Region Sjælland blev pausen benyttet til en prisstigning - her var den på 0,5 procent - mens priserne i landets tre øvrige regioner i gennemsnit er blevet nedjusteret fra første udbud til det andet:

»Selvom der stadig er forskelle i udviklingen på boligmarkedet på tværs af landet, er vi faktisk vidne til en meget ensartet regional prisvækst på boligmarkedet i mange år. Udviklingen drives ikke kun af en aftagende prisvækst i de dyreste områder – herunder københavnsområdet – men også af at resten af landet over de senere år i højere grad er kommet med i boligopsvinget,« siger Christian Hilligsøe Heinig.

Norddjurs Kommune har det største procentvise prisfald. Her blev de genannoncerede huse i gennemsnit udbudt 8,1 procent billigere.

Se hvad comeback-priserne er i din kommune her.

* Boliga har opgjort prisforskellen på boliger, som blev udbudt til salg i 2018, og som også var udbudt i 2016-2017 - uden at der er registreret et salg i den mellemliggende periode. Der er kun medtaget kommuner, hvor der i 2018 har været mindst 20 genudbudte boliger.