»Frihed for Danmark! Vi har fået nok.«

Sådan råbte 4–500 mennesker taktfast gennem de københavnske gader lørdag aften, mens de gik med knyttede næver i vejret.

Gruppen Men in Black Denmark havde indkaldt til demonstration mod regeringens håndtering af coronakrisen – helt specifikt imod det varslede vaccinepas.

Det har de gjort før, og flere gange er det endt i sammenstød med politiet.

Derfor var der også et stort antal betjente til stede lørdag aften, men det blev en forholdvis fredelig aften. Det fortæller den presseansvarlige hos Københavns Politi til B.T.

Demonstration i København. Lørdag den 6. februar 2021.
Demonstration i København. Lørdag den 6. februar 2021. Foto: Emil Helms
Vis mere

»Det er det såkaldte Dialogpoliti, der er gået forrest, og meldingen er, at det har forløbet ret roligt. Vi har formået at være i fin dialog med gruppen under hele demonstrationen,« fortæller han.

Det har derfor ikke været nødvendigt at anholde nogen. Han fortæller desuden, at det heller ikke umiddelbart får nogen konsekvenser for de, der har kastet med kanonslag eller romerlys, selvom det er ulovligt.

Forrest for demonstrationen, der startede og sluttede på Christiansborg Slotsplads, gik en lille håndfuld børn. De var med til at bære skiltet, som førte an for den lange kæde af mennesker.

På skiltet stod der: Sortklædt Modstand.

Foto: Steven Knap, Byrd
Foto: Steven Knap, Byrd
Vis mere

Enkelte andre børn på omkring otte–ni år fik lov til at slå på de trommer, som nogle af demonstranterne havde medbragt.

I alt varede demonstrationen omkring tre og en halv time, og den planlagte rute var cirka syv kilometer lang.

Læs live-bloggen fra demonstrationen herunder: