Lørdag aften hørte mange borgere en høj sirenelyd i det nordlige Randers. Østjyllands Politi har siden forgæves forsøgt at finde en forklaring.

Mange randrusianere undrede sig lørdag aften over en høj sirenelyd, der kunne høres i den nordlige del af byen. Politiet har siden forsøgt at finde frem til en forklaring. Uden held.

»Vi fik en anmeldelse kl. 21.30 fra en borger, der kunne høre høj sirenelyd på Asavænget i Randers. Vi sendte en patrulje frem, men kunne ikke finde noget,« siger vagtchefen hos Østjyllands Politi, Morten Hansen, til TV2 Østjylland.

I gruppen 'Facebook Randers' fremgår det, at anmelderen langtfra var alene om at kunne høre sirenelyden, og den kunne høres flere steder i området.

'Kunne høre det mega tydeligt oppe ved Nørrebrogade, troede først jeg var blevet gal,' skriver en bruger i gruppen.

'Det er vel luftsirenen, men hvorfor ved jeg ikke,' supplerer en anden.

I første omgang troede langt de fleste, at der var tale om en farlig situation.

Når der opstår større ulykker og katastrofer, kan Rigspolitiet nemlig varsle befolkningen om fare ved hjælp af det landsdækkende sirenevarslingssystem.

»Men det har ikke været i brug lørdag aften, har vi fået oplyst fra Rigspolitiet. De er nu ved at undersøge, om der er sket en teknisk fejl, og har også tænkt sig at tage fat i Beredskabsstyrelsen,« siger Morten Hansen til TV2 Østjylland.

Muligvis kan der også være en hel anden forklaring på sirenelyden, og hvis det er tilfældet, ønsker politiet offentlighedens hjælp.

»Måske spillede nogen meget høj musik, der kunne lyde som en sirene i området lørdag aften. Eller så er der en hel tredje forklaring. Vi hører meget gerne fra den, der ved helt præcist, hvorfor det lød, som om sirenerne var i gang,« siger vagtchefen.

Har du oplysninger om sirenelyden, kontakt da Østjyllands Politi på telefon 114.